• 瀏覽: 22,054
  • 回覆: 204
  • 追帖: 1
+3
美國人工智能晶片製造巨頭英偉達(Nvidia,又譯輝達)行政總裁黃仁勳近日訪台時,以英文稱台灣為「國家」(country),相關片段被大陸網民在微博上

大6真仁慈,比著美共極權肯定派殺手暗殺左然後賴大6做

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/1027278/nvidia黃仁勳稱台灣為-國家-胡錫進-全球唯一ceo敢這樣沒顧忌

胡錫進教師爺,佢同黃仁勳比較,胡低班好多

引用:
原帖由 T2. 於 2024-6-10 02:10 發表

美國人工智能晶片製造巨頭英偉達(Nvidia,又譯輝達)行政總裁黃仁勳近日訪台時,以英文稱台灣為「國家」(country),相關片段被大陸網民在微博上

大6真仁慈,比著美共極權肯定 ...
條友既然稱台灣係國家咁把炮,點解係美藉唔L認祖歸宗揸台灣護照嘅?

佢明顯係台獨份子。

提示: 違規內容已被屏蔽
好易搞啫
懷疑危害國家安全

禁NVIDIA 任何產品入中國

我近期民族情緒高漲
唔係就無哂面

引用:
原帖由 犯賤崇洋殖奴 於 2024-6-10 02:41 發表

香討老友eddie都開左個貼,成班崇洋殖奴應該圍緊爐取暖打晒飛機
咁要點反擊先
當睇唔到?

14億人同意就ok,否則無可能係台灣國.

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2024-6-10 02:47 發表

咁要點反擊先
當睇唔到?
係呀,當睇唔到呀,反正台灣省又唔會因為佢講完係一個國家就入到聯合國、美爹亦唔會同佢建交、參加任何國際盛事一樣要用中華台北同唔可以用支台灣省所謂國旗

黃人勳

引用:
原帖由 walkera2006 於 2024-6-10 02:14 發表

胡錫進教師爺,佢同黃仁勳比較,胡低班好多
e個胡只係大5毛! 身家,成就爭成光年咁遠

有乜辦法,你哋中國得把口,打又唔敢打

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2024-6-10 02:45 發表

好易搞啫
懷疑危害國家安全

禁NVIDIA 任何產品入中國

我近期民族情緒高漲
唔係就無哂面
你倒轉講 係佢唔賣貨過黎

好彩佢老婆係白人

引用:
原帖由 犯賤崇洋殖奴 於 2024-6-10 02:41 發表

香討老友eddie都開左個貼,成班崇洋殖奴應該圍緊爐取暖打晒飛機
你吹乒乓呀

打七台灣咯76

鍵盤翻頁
左右