• 瀏覽: 28,022
  • 回覆: 115
從事資訊科技、以自由身接工作的24歲青年,早前向家人聲稱出門「見工」後便一去不返。至昨日清晨,有兩至3名形跡可疑男子駕乘私家車,駛至北區醫院外停在行人過路處,有兩名男子隨即落車,懷疑把重創昏迷的事主,從車上搬至上址棄於行人路後驅車逃去,事主送院搶救惜最後不治。由於事主「見工」過程成謎,且身有多處可疑傷勢,面部嚴重腫脹,人員正調查這宗離奇命案的來龍去脈,案件暫列「送院時死亡」,暫未有人被捕。

用老夫子常用題目「耐人尋味」

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240609/bkn-20240609033030599-0609_00822_001.html

「路上拾遺」的意義卻是:我看見路上有價值的東西,它好像就是為了讓我拾起而躺在那裡似的,這是我和它的命運和使命。
鐵砂掌,源於泗水鐵掌幫,威力無窮,任何人被擊中五臟俱碎而導致送院途中不治,三日練成,收費六百!

警察快d查清呢單野,無端端見工都會被人斬死。呢單野嚴重程度不下於鑽石峽山斬人事件。唔係絕對有捐香港聲譽。 周街斬人/當街致死都搵唔到原因,就會比其他地方質疑點解有國家保護法都咁危險? 

無惡意,有感而發... 
要查清楚係黑社會家法定係騙案失敗唔得呈繼而行兇殺人,要搵清楚背景係內地人定香港人? 
唔好怪我直接,有個句講個句,想講 
如果警方對於呢單光天化日既行兇案都捉唔到 唔好講咩國安法啦,基本民生都攪唔掂,未計連市民生命都顧唔到走去顧立場尊嚴 ,就算藍屍都唔想見到管治質素咁差既香港。
仲有想講,見到一個人瀨死在醫院都無人救,當睇唔到,到死左先有人及發現 你話幾悲涼?

打到變豬頭炳

IT都不是好人

咁奇怪?

引用:
原帖由 discuss-5 於 2024-6-9 19:36 發表

IT都不是好人
起碼識砌下機 reboot 下 server

香港真恐佈

引用:
原帖由 rysis 於 9-6-2024 19:16 發表

從事資訊科技、以自由身接工作的24歲青年,早前向家人聲稱出門「見工」後便一去不返。至昨日清晨,有兩至3名形跡可疑男子駕乘私家車,駛至北區醫院外停在行人過路處,有兩名男子隨即落車,懷疑把重創昏迷的事主,從車上搬至上址棄於行人路後驅車逃去,事主送院搶救惜最後不治。由於事主「見工」過程成謎,且身有多處可疑傷勢,面部嚴重腫脹,人員正調查這宗離奇命案的來龍去脈,案件暫列「送院時死亡」,暫未有人被捕。

[i ...

發現左機密

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-6-9 19:19 發表

鐵砂掌,源於泗水鐵掌幫,威力無窮,任何人被擊中五臟俱碎而導致送院途中不治,三日練成,收費六百!
https://youtu.be/uAHPGmD9xFs?si=DN4dK8JqNQ2iTG-J

「見工」捱打棄街, IT男命都冇埋!

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2024-6-9 19:35 發表

警察快d查清呢單野,無端端見工都會被人斬死。呢單野嚴重程度不下於鑽石峽山斬人事件。唔係絕對有捐香港聲譽。 周街斬人/當街致死都搵唔到原因

係黑社會家法定係騙案失敗唔得呈繼而行兇殺人。政警察如果呢單光天化日既行兇案都捉唔到 唔好講咩國安法啦,基本民生都攪唔掂,未計連市民生命都顧唔到走去顧立場尊嚴 ,就算藍屍都唔想見到管治質素咁差既香港。
仲有想講,見到一個人瀨死在醫 ...
據聞是借了黑數未還喎, 同見工沒丁點也無connect

虛疑貨幣啦,耐不耐又一單!上次馬來亞一對中國情侶死於酒店都是lT人,查到是入屋打劫,講不出密碼後活活被打死2人!

引用:
原帖由 hklv 於 2024-6-9 20:19 發表

據聞是借了黑數未還喎, 同見工沒丁點也無connect
咪係 未必同見工有關  除非見工係做收數佬
只不過話出去見工 途中遇到咩事冇人知

鍵盤翻頁
左右