• 瀏覽: 10,098
  • 回覆: 48
烏黑蘭陸續收到西方支援的F16之際, 法國宣佈將捐增Mirage2000, 並以立即開始訓練機師
F16 + Mirage2000, 即等同台灣空軍的裝備, 再加上瑞典提供兩架空中預警機, 誰優勝即將有結果

烏克蘭收到嘅所謂西方戰鬥機,只有舊款縫版天線機械掃描雷達,有效探測距離係俄羅斯相控陣天線戰鬥機嘅3至5成。真係收撚得皮。
至於嗰兩架預警機型號唔算新,數量唔多,好容易俾Su37/Mig31遠距離獵殺。
補充一點,羅馬尼亞甚至黑海上空一直有E3預警機巡邏,但現實係最近烏克蘭一個王牌飛行員已經戰死,俄羅斯戰鬥機BVR優勢非常巨大。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2024-6-9 16:28 發表

烏克蘭收到嘅所謂西方戰鬥機,只有舊款縫版天線機械掃描雷達,有效探測距離係俄羅斯相控陣天線戰鬥機嘅3至5成。真係收撚得皮。
至於嗰兩架預警機型號唔算新,數量唔多,好容易俾Su37/Mig31遠距離獵殺。
補充一點,羅馬尼亞甚至黑海上空一直有E3預警機巡邏,但現實係最近烏克蘭一個王牌飛行員已經戰死,俄羅斯戰鬥機BVR優勢非常巨大。
Su37? post 張圖睇悌?
照你說法俄方應軽易擊落F16, 但戰果說明一切, 如落後的F16都不能戰勝, 老解的山寨俄機就真的可以收皮

引用:
原帖由 香港人08 於 2024-6-9 17:45 發表

照你說法俄方應軽易擊落F16, 但戰果說明一切, 如落後的F16都不能戰勝, 老解的山寨俄機就真的可以收皮
我都好驚老共變了北洋艦隊。

引用:
原帖由 derbi 於 2024-6-9 19:36 發表

你不如諗下過去二十年中國同美國分別有幾多個STEM學生畢業先走去諗北洋艦隊啦。

引用:

呢條友真係無知當有趣,仲要以為自己好撚正。

M1.8跨洋超音速巡航,升力係數2.2,EOTS,GaN AESA都叫做山寨。

嗰啲又肥又鈍又冇超音速巡航或者淨係有M1.6超音速巡航,仲要升力係數只有1.5嘅戰鬥機就係狗屎。

引用:
原帖由 derbi 於 2024-6-9 19:36 發表

北洋艦隊?等你返去舊時嗰度就會見到

法國好煩,又要做美狗,又要扮自主。

引用:
原帖由 香港人08 於 2024-6-9 15:54 發表

烏黑蘭陸續收到西方支援的F16之際, 法國宣佈將捐增Mirage2000, 並以立即開始訓練機師
F16 + Mirage2000, 即等同台灣空軍的裝備, 再加上瑞典提供兩架空中預警機, 誰優勝即將有結果
等於阿差萬國牌, 咁你又覺得阿差好勁

引用:

今時今日仲dog flight 🤭🤭🤭🤭🤭

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2024-6-9 16:28 發表

盲忽有2架空中預警機呀一飛入烏境就被發現,有f35 助陣咁易打到咩

引用:

俄羅斯仲有空軍咩

引用:

兩年前就有用,家陣烏克蘭都被人打到蘭晒,俾埋F22/F35都難以扭轉局勢。
加上冇卵人會揸,停喺倉到唔係比人炸就係等俄軍接收!
講到尾,不過係俾啲西方國家有一個丟垃圾嘅機會啫。

引用:

come on 世界大戰 開波 
去美元化 結果 
誰勝誰負
輸咗做契弟
羸咗做大佬

鍵盤翻頁
左右