• 瀏覽: 12,141
  • 回覆: 47
  • 追帖: 2
+2
多啦A夢頭像昨日在昂坪「快閃」,是由近1,500名學生拼出頭像。至於「100%多啦A夢&FRIENDS@昂坪360」將在6月14日至9月1日舉行,會推出多啦A夢主題纜車,還有不同的多啦A夢主題造景!

近1,500名學生和義工,昨日穿上多啦A夢白、藍、黃、紅和黑5種主題顏色的衣服和帽子,拼出的多啦A夢掛上了新登場特別法寶「100%朋友召喚鈴」,代表被法寶召喚到昂坪360。

昂坪360董事總經理董沛銓說,籌備這項「快閃」活動絕不容易,由於參與人數眾多,從安排同學們從學校到昂坪,到走到正確位置、成功拼出圖案,每個環節都充滿挑戰。昂坪360冀望「100%多啦A夢&FRIENDS@昂坪360」能令每個人感受到愛,並為香港注入正能量。董沛銓又說,剛完成考試的同學們在參與「快閃」活動以外,亦趁機在昂坪市集、天壇大佛、心經簡林等遊覽。部分學校更到纜車探知館參觀,學習纜車相關的知識,令旅程更具意義。
策展單位創辦人林樹鑫說,今次特展帶來新登場特別法寶「100%朋友召喚鈴」,召喚各方好友相聚,今次就「召喚」了昂坪360,一同為大家帶來驚喜。他希望透過今次合作,讓多啦A夢走進不同社區,包括旅遊景點。

持來回纜車票捐款可獲禮品
從6月15日早上10時起,持來回纜車票的人士,在東涌纜車站售票處捐款50元予鄰舍輔導會,可獲得任務卡參與「100%朋友召喚鈴」大冒險,並得到限定豆沙包主題頭箍和鈴鐺斜揹小袋。「100%朋友召喚鈴」大冒險任務套裝限量500份,先到先得,換完即止。
期待去坐多啦A夢主題纜車,仲有主題場景打卡

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/多啦a夢頭像快閃天壇大佛下-100-多啦a夢-friends-昂坪360-6月14日啟動/459503

係咪買咗版權,點解最近咁多嘢都有多啦A夢架,搞乜?

引用:
原帖由 dyou9394 於 2024-6-7 15:26 發表

係咪買咗版權,點解最近咁多嘢都有多啦A夢架,搞乜?
上次有提過展覽同活動係紀念多啦A夢作者誕生90週年

車費貴,大陸客唔會去

引用:
原帖由 夜來人 於 2024-6-7 15:49 發表

車費貴,大陸客唔會去
呢個主要岩香港人,或者帶埋子女親子遊

日本旅遊局宣傳好勁

引用:
原帖由 夜來人 於 2024-6-7 15:49 發表

車費貴,大陸客唔會去
應該做喜羊羊

叮噹好

正過你迪士尼九條街

迪士尼班仆街向小朋友灌輸同性戀
以後迪士尼片應列入四級電影

所以香港政府做得好,叮噹是小孩子的純真

如果宣傳的係迪士尼的話我可能真係開貼小9佢

洗兒童腦,大攪在兒童片內滲透同性戀主意,可惡的迪士尼
應被杯葛!

引用:
原帖由 200888 於 2024-6-7 18:22 發表

日本旅遊局宣傳好勁
日本都係東方國,比西方的 好好多,所以冇問題!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2024-6-7 18:33 發表

叮噹好

正過你迪士尼九條街

迪士尼班仆街向小朋友灌輸同性戀
以後迪士尼片應列入四級電影

所以香港政府做得好,叮噹是小孩子的純真
專家向迪士尼提出必須將香江迪士尼和上海迪士尼差異化向香江迪士尼注入特區迪士尼高科技視感效果ai或ar vr

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2024-6-7 18:37 發表

專家向迪士尼提出必須將香江迪士尼和上海迪士尼差異化向香江迪士尼注入特區迪士尼高科技視感效果ai或ar vr
迪士尼要嚴密監察佢,佢不斷在西歐的童話故事大肆加插同性戀思想,如果發現,真係好取消佢係大中華區算了,廢事佢害倒中國人的小朋友!

引用:
原帖由 man9utd 於 2024-6-7 18:24 發表

應該做喜羊羊
就算喜洋洋去到大嶼山都貴啦,又無熱水,又無得行過去,局長要認真解決呢個問題,到時小紅書嘈,又要搞到我地特首

又唔知要比幾多版權費啲核污水國, 嘥錢兼嘥氣。

至於「100%多啦A夢&FRIENDS@昂坪360」將在6月14日至9月1日舉行,會推出多啦A夢主題纜車,還有不同的多啦A夢主題造景!
good!

鍵盤翻頁
左右