• 瀏覽: 5,951
  • 回覆: 28
+2
深圳正值「龍舟水」季節,海面時常伴有湧浪。近日,一名女子在大鵬海域玩直立板時突遇險情,遭不可測風浪帶到香港海域,所幸最終被救援人員安全護送

=====

又來一單?乜原來深圳咁易由水路來香港?
====

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/1021618/女子深圳大鵬玩直立板遭遇-龍舟水-隨不可測風浪漂至香港海域

支持警察嚴正執法!
打破小紅書100塊, 最平窮「游」香港

算唔算偷渡?
唔算既話,其實所有偷渡人士都可以話話被漂至香港。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2024-5-23 10:05 發表

算唔算偷渡?
唔算偷渡  
偷渡要政府送佢走........家下叫佢家人自費落黎接佢走啦

好彩冇遇到鯊魚

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2024-5-23 10:07 發表

唔算偷渡  
偷渡要政府送佢走........家下叫佢家人自費落黎接佢走啦
都好既,簡單D好。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2024-5-23 10:05 發表

算唔算偷渡?
咁法律嘅嘢又唔係非黑即白嘅。執法同司法部門會因應處境作出判斷。

非法入境被捉到又多一個抗辯理由

100蚊都唔洗就可以游香港

應該越嚟越多特兵會效法

踩線??? 
從水路來港

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2024-5-23 09:58 發表

深圳正值「龍舟水」季節,海面時常伴有湧浪。近日,一名女子在大鵬海域玩直立板時突遇險情,遭不可測風浪帶到香港海域,所幸最終被救援人員安全護送

=====

又來一單?乜原來深圳咁易由水 ...
想偷渡但失敗?

引用:

算唔算偷渡?
你以為香港仲係好巴閉?偷渡?要落嚟旅遊可以隨時落,要拎身份證隨時拎,香港咁cheap,洗唔洗偷渡?

引用:

算唔算偷渡?
偷渡!是有想偷渡目的、計劃和秘密進行的,人地發生事故,意外飄流,朋友主動求助,人道主義下怎能叫「偷渡」?

黃人就不要玩這個了,
以免水流沖走去深圳。

引用:
原帖由 touya08 於 2024-5-23 10:02 發表

打破小紅書100塊, 最平窮「游」香港
租塊板玩一次使唔使$100先﹖

偷渡就唔會求助啦。

鍵盤翻頁
左右