• 瀏覽: 4,885
  • 回覆: 38
  • 追帖: 2
+2

024-05-15 HKT 12:10

三人涉違英國國安法被起訴 一批市民到英國駐港總領事館抗議

英國警方起訴三人,涉嫌違反英國國安法,10多人下午到英國駐港總領事館抗議,批評英方任意逮捕中國公民
他們高舉國旗,手持「強烈責英國任意逮捕中國公民,污衊抹黑香港特區政府」的橫額,以及寫有「無理拘捕,搬弄是非」、「英國濫用國安名義,無視基本人權保障」等字句的標語。
他們將抗議信放入英國駐港總領事館後離開。
==================================================================

任意?無理?無中生有?  佢哋有冇睇過份24頁起訴書? 好鬼詳細嗰喎。

點解冇議員帶隊?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1753242-20240515.htm?spTabChangeable=0

起訴書精彩內容包括:

1. 用ETO銀行戶口直接過數俾Peter Wai+Matthew Trickett

2. 用私人Hotmail send啲監視行動資料去英國Home Office email俾自己

3. 自2021起,袁松彪同衞志良已經有電話聯絡,要求監控多名包括羅冠聰,蒙兆達,及劉祖迪嘅在英香港人

4. 成年嘅監控相片record就咁save落手提電話

5. 連交易+講價record都係就咁save落電話notes到

6. Body worn video cam幾日嘅片有晒record俾人捉嘅時候睇晒

7. 成個恐嚇入屋嘅過程,門口灌水假扮維修佬整水喉

8. 爆門行動:袁松彪每一步都同衛志良用WhatsApp溝通,被捕後仲扮曬嘢話佢只係做中間轉介,唔知個行動性質係乜

=================================================================

成份起訴書24頁有得網上下載。我相信呢啲一定係個別人士行為,絕對同特區政府無關。  

https://files.catbox.moe/jzoavt.pdf

呢班藍屍五毛又走去抗爭,笑九死,不過就完全吾專業,蛇頭應該要訓練下佢地啦,臨時演員都係演員牙

一批院友 

引用:
原帖由 walkera2006 於 2024-5-16 00:25 發表

一批院友 

又一次柒出國際

位位2舊水,又幾好賺喎,佢地係香討覆一個帖先得一毫子

引用:
原帖由 walkera2006 於 2024-5-16 00:25 發表

一批院友 

唔知有幾多個係咬緊綜緩。

引用:
原帖由 -man 於 2024-5-16 00:29 發表

位位2舊水,又幾好賺喎,佢地係香討覆一個帖先得一毫子
個女嘅戴罩唔出樣,一舊好喇!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2024-5-16 00:38 發表

個女嘅戴罩唔出樣,一舊好喇!

條女有D似何太喎,佢而家要養多個人,比舊半啦

中國公民?

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hfceddie 於 2024-5-16 00:15 發表

起訴書精彩內容包括:

1. 用ETO銀行戶口直接過數俾Peter Wai+Matthew Trickett

2. 用私人Hotmail send啲監視行動資料去英國Home Office email俾自己

3. 自2021起,袁松彪同衞志良已經有電話聯絡,要求監控多名包括羅冠聰,蒙兆達,及劉祖迪嘅在英香港人

4. 成年嘅監控相片record就咁save落手提電話

5. ...
成份嘢都不過羅列罪名,無乜間諜的實際行為同直接證據

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2024-5-16 07:14 發表

成份嘢都不過羅列罪名,無乜間諜的實際行為同直接證據
你咁講,我寫包單你冇睇過份嘢。

我就用咗10分鐘好快咁睇哂。

香港幾十年來已經無人做農務

鍵盤翻頁
左右