• 瀏覽: 7,158
  • 回覆: 55
伊朗總統魯哈尼上周四(15日)起到訪印度3日,日前與印度總理莫迪簽訂9項合作協議,包括容許印度租用阿曼灣恰赫巴哈爾港部分設備。伊朗此舉有助印度繞過與中國合作的巴基斯坦,接觸中亞市場。

莫迪表示,這是事隔10年後再有伊朗總統來訪,相信可增進兩國友誼。印度承諾花5億

之前有中國公司因為同伊朗做生意, 被美國制裁, 華為孟晚舟仲被人扣押幾年. 而家印度開宗明義同伊朗做生意. 我想知道美國會有乜反應!制裁?還是不了了之?如果美國真係冇實質反應, 咁睇來騎著美國既唔只猶太人同以色列政府. 仲有印度政府!

唔好話假新聞呀!路透社都有報導架!
https://www.reuters.com/world/india/india-sign-10-year-pact-with-iran-chabahar-port-management-et-reports-2024-05-13/

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20180218/bkncn-20180218124522009-0218_05011_001.html

三哥大逆不道 逆美帝意 同伊朗做生意

老美支笛,開始失聲了,連印度都聽唔到

印度之前仲撐以色列,轉頭就同伊朗合作,唔知以色列同美國會點睇呢? 

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2024-5-15 20:39 發表

三哥大逆不道 逆美帝意 同伊朗做生意
伊朗大逆不道
同中國對手印度做生意

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2024-5-15 21:13 發表

印度之前仲撐以色列,轉頭就同伊朗合作,唔知以色列同美國會點睇呢? 
小粉紅夠撐伊朗
轉頭就用印度合作
小粉紅自己唔笑

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2024-5-15 21:13 發表

撐以色列  印度投支持 巴勒斯坦入聯合國 兩頭蛇

甚麼中、俄,朝,伊聯手對抗西方?

小粉紅這種低能兒
看清世界現實吧

引用:
原帖由 熄燈 於 2024-5-15 21:17 發表

小粉紅夠撐伊朗
轉頭就用印度合作
小粉紅自己唔笑
只係印度反中,但中國都無反對同印度合作,你唔記得印度係BRICS同上合成員?

引用:
原帖由 amx_011 於 2024-5-15 20:31 發表

伊朗總統魯哈尼上周四(15日)起到訪印度3日,日前與印度總理莫迪簽訂9項合作協議,包括容許印度租用阿曼灣恰赫巴哈爾港部分設備。伊朗此舉有助印度繞過與中國合作的巴基斯坦,接觸中亞市場。

莫迪表示,這是事隔10年後再有伊朗總統來訪,相信可增進兩國友誼。印度承諾花5億

之前有中國公司因為同伊朗做生意, 被美國制裁, 華為孟晚舟仲被人扣押幾年. 而家印度開宗明義同伊朗做生意. 我想知道 ...
印度都有買俄羅斯武器架,老尾聲都唔敢聲

引用:
原帖由 amx_011 於 2024-5-15 20:31 發表

之前有中國公司因為同伊朗做生意, 被美國制裁, 華為孟晚舟仲被人扣押幾年. 而家印度開宗明義同伊朗做生意. 我想知道 ...
老尾唔會制裁印度架,因為仲要靠佢牽制中國

先不講俄狗過去200年對中國人無盡壓迫
就看朝鮮金仔
10多年前左右,我們習主席上場不久
當時中,朝關系,也是有些微妙
中,朝元首沒有甚麼溝通接觸
關系也談不上怎麼好

你們小粉紅不知有沒聽過,記不記得
北韓官媒暗串中國
青蛙不要忘記,自己也當過科斗

這句話甚麼意思? 根本就是反骨

所以說,國與國之間;計算好利益就行
做人不要太 on 9

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2024-5-15 21:26 發表

只係印度反中,但中國都無反對同印度合作,你唔記得印度係BRICS同上合成員?
中國不反對同印度合作,實際同印度? 卻完全沒有合作
好不好?

引用:
原帖由 熄燈 於 2024-5-15 21:22 發表

甚麼中、俄,朝,伊聯手對抗西方?

小粉紅這種低能兒
看清世界現實吧
美國會唔會制裁印度?

引用:
原帖由 熄燈 於 2024-5-15 21:31 發表

中國不反對同印度合作,實際同印度? 卻完全沒有合作
好不好?
係印度唔想,中國唔會迫印度,但咁樣情況下,中國都仲係印度最大貿易國。

鍵盤翻頁
左右