• 瀏覽: 11,122
  • 回覆: 80
美國財政部長耶倫(Janet Yellen)說,美國對中國商品徵收新關稅,將保護美國公司和工人,不會傷及美國消費者的錢包。彭博社報道,耶倫星期二(5月

耶倫講話又一次違反基本常識。
仲話係耶魯博士?使唔使返去讀返幾年書?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/1019716/耶倫-對華新關稅不會導致美國物價大漲

肯定會啦,仲講大話。

聽講有好多大陸廠商
轉移間廠去東南亞繼續出貨

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2024-5-15 16:13 發表

聽講有好多大陸廠商
轉移間廠去東南亞繼續出貨
唔少低端搬左去。
可惜工人、產品質素同內地無得比。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2024-5-15 17:00 發表

唔少低端搬左去。
可惜工人、產品質素同內地無得比。
香港商人經驗話 Low Tech 先係撈野

如果國內係靠果區區1千億開飯就死了 成班儍仔夾埋倍佢哋完遊戲

加息囉,反正未爆

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2024-5-15 14:26 發表

美國財政部長耶倫(Janet Yellen)說,美國對中國商品徵收新關稅,將保護美國公司和工人,不會傷及美國消費者的錢包。彭博社報道,耶倫星期二(5月

耶倫講話又一次違反基本常識。 ...
學白宮發言人話dry、佢只係代表拜登講嘢: 並非本人立場

引用:

入咗內閣
就要為敗燈服務

美國電動車市場中國佔0.5個巴仙, 美國點會物價大漲,
但歐盟要跟的話歐豬物價就會漲,歐豬中國住口佔電動車25%,
美國佬不安好心的.

加關稅後,有關貨品價格必然相應增加,除非你唔買,否則唔明點解唔會帶動物價上漲

好笑!是但啦!信你地講野既不嬲都係無腦個班!有腦既都撐緊巴比人拉哂…

美式大外宣

引用:

條惾婆真系智障架!來貨成本高左的貨就賣貴左架啦吾通蝕住做生意咩??!

引用:

阿爺要制裁耶倫,責令佢嘔返喺陶陶居食嘅嘢出嚟

鍵盤翻頁
左右