• 瀏覽: 21,842
  • 回覆: 132
+7
越來越多內地遊客來港旅遊,有內地女網紅日前就因為一篇呼籲大家來港旅行的注意著裝形象的帖子,遭到網民的攻擊。網友「護花」留言力挺事主不過隨著越來越多人轉發貼文,更多的網友站出來「護花」,留言力挺事主:「

其實無論內地人著成點, 香港撚都會睇佢地唔順眼!  
內地人著返自己喜歡嘅衣服就得啦, 使乜理果d港燦?

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/14037221-內地女網紅撰文力勸「來港千祈唔好咁著衫」惹議

不論內地或本地, 有些人為求吸睛, 衣著標奇立異。 

著衫係個人喜好只要唔犯法關人乸事?

香港 Yellow Object 唔係歧視妳著乜,係歧視妳口音、同埋妳係中國人。

緊係奇怪啦
著長袖外套 但又低胸短裙
另著鞋又唔著襪唔夠衛生

最怕遇到淫賤港男胸襲

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2024-5-15 10:32 發表

緊係奇怪啦
著長袖外套 但又低胸短裙
另著鞋又唔著襪唔夠衛生
有犯法嗎?人地鍾意點著就點著,出少句聲就當係基本尊重

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2024-5-15 06:35 發表

越來越多內地遊客來港旅遊,有內地女網紅日前就因為一篇呼籲大家來港旅行的注意著裝形象的帖子,遭到網民的攻擊。網友「護花」留言力挺事主不過隨著越來越多人轉發貼文,更多的網友站出來「護花」,留言力挺事主:「

相中條女著得好正常喎!

我認同樓主,高尚香港人永遠都睇唔起大陸人!大陸女人著得靚D就話佢地係G!香港人不知所謂!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2024-5-15 10:23 發表

香港 Yellow Object 唔係歧視妳著乜,係歧視妳口音、同埋妳係中國人。

係唔夠美女咁大波

灰色與地下撞色, 灰黑單調不好沒有色彩,人都變得老了。。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2024-5-15 11:07 發表

相中條女著得好正常喎!

我認同樓主,高尚香港人永遠都睇唔起大陸人!大陸女人著得靚D就話佢地係G!香港人不知所謂!
無計
生活艱難
去過夜場都知 
咁靚都出來做 
只要肯花錢大把靚 女埋身

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2024-5-15 06:35 發表

重點唔係著乜衫,係條女靚唔靚

著衫最緊要合襯。
生得唔靚最好就着簡約或sporty啲。
唔好整色整水。

最緊要唔好吸煙。樣衰人吸煙真係仲樣衰嘔心。

另外就係啱場合
見親着恤衫西褲跑步行山的。都是煲冬瓜人。
難度鄉下興

咪就係

最緊要係著到一眼就認到係大陸人

咁樣對大家都好

其實點著都無分別,始終有陣味

鍵盤翻頁
左右