• 瀏覽: 28,951
  • 回覆: 162
  • 追帖: 1
+5
本主題由 威廉PO 於 2024-4-3 00:43 使用 提升卡
復活節長假港人北上、外遊,出境人次在假期首日高達76萬,本地零售餐飲市道面臨挑戰,部分街道、商場更出現結業潮。不過,「壞消息」似乎停不了,日前(30日)網上就流傳一張佐敦人氣茶餐廳「澳州牛奶公司」(澳牛)門可羅雀,人龍不再的照片,情況引起網民熱議。 澳牛人龍不再 網民:去晒北上? 早前有人於Facebook設立「全港店舖執笠結業消息關注組」,分享各區店舖結業情報,其中餐飲業更是「重災區」,不少網民

大家真係好關心你架,因為俾你鬧過的人有好多。。。🙈

新聞來源連結:

https://www.stheadline.com/food/ ... 價兼服務差-熟客心水清反駁食開就知咩事

如此星辰如此夜,為誰風露立中宵。
就算好食
呢D餐去到成六草野

就真係吾係咁值

去澳牛大部分都系遊客

黑記又造假
早兩晚行過
一樣咁旺

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2024-4-3 02:37 發表

黑記又造假
早兩晚行過
一樣咁旺
公 道 D 講 句 , 睇 人 係 唔 準 的

盤 數 只 有 老 細 知 , 任 何 人 都 沒 有 話 語 權

香 港 當 然 唔 會 每 一 間 都 生 意 差 , 實 有 D 係 生 意 好 的

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2024-4-3 02:43 發表

公 道 D 講 句 , 睇 人 係 唔 準 的

盤 數 只 有 老 細 知 , 任 何 人 都 沒 有 話 語 權

香 港 當 然 唔 會 每 一 間 都 生 意 差 , 實 有 D 係 生 意 好 的
間野實際賺定蝕。我唔知
不過
黑記話門堪羅雀
我只係話我睇到嘅唔係

「食開就知咩事」<即係咩事?

唔係平

前世未被人屌過嘅咪繼續去籮

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2024-4-3 00:53 發表

就算好食
呢D餐去到成六草野

就真係吾係咁值
香港人難道中意節磨自己?明知加十幾蚊到照去幫襯,貼錢去交租,攪到佢無的放矢。
下次又加過

引用:
原帖由 美斯登基做球王 於 2024-4-3 04:54 發表

前世未被人屌過嘅咪繼續去籮
尖沙咀紅茶又係股務態度麻麻但又多偏偏幫人幫襯既例子。可能係多內地遊客

呢間嘢,加價都可能好多人去架喎

12小時前去過,
無排隊,
唔等如無生意。
一樣的爆。

呢世人食過一次,俾屋企人拉去,食完俾我家訓到今日

澳牛唔洗排隊,成日都見到嫁啦,黃媒又老吹。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]