• 瀏覽: 8,285
  • 回覆: 67
+3
新華社報道,4月2日晚,國家主席習近平應約同美國總統拜登通電話。兩國元首就中美關係以及雙方共同關心的問題坦誠深入交換了意見。 習近平指出,去年11月與拜登在舊金山會晤後,開啟了面向未來的「舊金山願景」。這幾個月,雙方團隊認真落實我們達成的共識,中美關係出現企穩態勢,受到兩國各界和國際社會歡迎。另一方面,兩國關係中的消極因素也有所增加,需要引起雙方重視。 習近平強調,戰略認知問題始終是中美關係必須扣

又係「應約」,講明要求想傾電話既係美方唔係中方。

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/realtime-china/3331640/美中兩國元首通電話-習近平中美兩國不應該走回頭路-歡迎耶倫及布林肯訪華

老尾確實冇乜辦法 唯有打電話掛號睇醫生 

大6永遠都低聲下氣,點會有人比面

拜登又拜見習大大想 R 著數????

冇咩嘢事就唔好搵習大大啦

引用:
原帖由 T2. 於 2024-4-3 00:14 發表

又派耶倫去跪
冇面做咩派高層去大陸姐

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2024-4-3 00:04 發表

新華社報道,4月2日晚,國家主席習近平應約同美國總統拜登通電話。兩國元首就中美關係以及雙方共同關心的問題坦誠深入交換了意見。 習近平指出,去年11月與拜登在舊金山會晤後,開啟了面向未來的「舊金山願景」。這幾個月,雙方團隊認真落實我們達成的共識,中美關係出現企穩態勢,受到兩國各界和國際社會歡迎。另一方面,兩國關係中的消極因素也有所增加,需要引起雙方重視。 習近平強調,戰略認知問題始終是中美關係必須扣 ...
傾乜丫,明知美國係乜春,況且可能係夕陽政府
直接斷交,給美國來個當頭捧喝啦
就算比你同拜山傾掂,轉眼又變咗浸浸,又玩過?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2024-4-3 00:04 發表

新華社報道,4月2日晚,國家主席習近平應約同美國總統拜登通電話。兩國元首就中美關係以及雙方共同關心的問題坦誠深入交換了意見。 習近平指出,去年11月與拜登在舊金山會晤後,開啟了面向未來的「舊金山願景」。這幾個月,雙方團隊認真落實我們達成的共識,中美關係出現企穩態勢,受到兩國各界和國際社會歡迎。另一方面,兩國關係中的消極因素也有所增加,需要引起雙方重視。 習近平強調,戰略認知問題始終是中美關係必須扣 ...
瀨屎燈放低電話已經馬上唔記得對方係邊個了

引用:

唔知你從邊度睇到低聲下氣呢?

任期即將完結,但仍然無得訪華,真係失敗。。。🙈

引用:

點解唔好好地學中文?

引用:

你偷聽佢哋傾計?不如話俾我哋知習近平點樣低聲下氣

引用:

其實你係咪弱智㗎

引用:

你當然希望內地發惡,然後同全世界為敵,啱嘛?

抱歉,你哋妄想嘅支爆永遠晤會實現

講嚟都浪費時間, 拜生轉頭唔記得。

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]