• 瀏覽: 18,112
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+3
北上買餸蔚然成風,往返蓮塘口岸的巴士、小巴線路和班次增加後,北區街市不少檔主的生意進一步下跌,粉嶺有蔬菜檔負責人指出,疫情期間街市

為救北區街市,可能政府立法連熟肉、菜都不比旅客帶入境。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/daily/article/2583445/日報-港聞-打擊港北區街市生意挫7成-牛肉檔考慮結業

燒臘鋪先係重災區,羅湖周圍都有燒肉賣,¥50/斤皮脆兼唔肥

引用:
原帖由 薑大人 於 2-4-2024 23:20 發表

燒臘鋪先係重災區,羅湖周圍都有燒肉賣,¥50/斤皮脆兼唔肥
我覺得口味唔掂

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-4-2 23:21 發表

我覺得口味唔掂
香港燒肉咸啲

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2-4-2024 23:05 發表

北上買餸蔚然成風,往返蓮塘口岸的巴士、小巴線路和班次增加後,北區街市不少檔主的生意進一步下跌,粉嶺有蔬菜檔負責人指出,疫情期間街市

為救北區街市,可能政府立法連熟肉、菜都不比旅客帶 ...
自己唔支持本區最後都係玩返自己,真係汁晒以後要坐車去第度買

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-4-2 23:21 發表

我覺得口味唔掂
我未食過買過但有人話皮脆肉重五香粉味無其他味

第時 北都 會冇運行

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2-4-2024 23:24 發表

我未食過買過但有人話皮脆肉重五香粉味無其他味
我試食過覺得怪怪地,唔係食開果D味

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-4-2 23:23 發表

自己唔支持本區最後都係玩返自己,真係汁晒以後要坐車去第度買
我樓下街市租期到執咗好多間一陣又開返好多間…一雞死一雞鳴香港洗梗牌尋緊出路

而家由治及興

好生意呀

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2-4-2024 23:27 發表

我樓下街市租期到執咗好多間一陣又開返好多間…一雞死一雞鳴香港洗梗牌尋緊出路
有人開返算好,變左死場就煩

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-4-2 23:26 發表

我試食過覺得怪怪地,唔係食開果D味
買過嘅話都係香港燒肉好味d,我無咩意慾去買

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2-4-2024 23:29 發表

買過嘅話都係香港燒肉好味d,我無咩意慾去買
都唔係平好多佢地1斤=500g, 旺角都係88蚊1香港斤

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2024-4-2 23:31 發表

都唔係平好多佢地1斤=500g, 旺角都係88蚊1香港斤
係食安問題咁熱拎返香港隨時變壞出事,要食就即食廢事帶返香港有d嘢係即食先好食

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2024-4-2 23:05 發表

為救北區街市,可能政府立法連熟肉、菜都不比旅客帶 ...
唔會立法,咁樣即係得罪深圳大哥,想炒魷魚?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]