• 瀏覽: 12,792
  • 回覆: 85
  • 追帖: 1
+4
美國馬里蘭州巴爾的摩一座大橋3月26日凌晨被一艘集裝箱船撞擊坍塌,導致6人死亡。落水的大橋殘骸堵塞了巴爾的摩港的入口。當地時間3月31日,美國交通部長皮特·布蒂吉格表示,目前仍然無法確定清理大橋坍塌後的殘骸以及重新開放巴爾的摩港所需的時間。

美國基建又殘又廢, 加上美國政棍愛玩野, 美國國勢陽痿改不了阻不了...  

今次塌橋有排玩, 隨時成為腫桶選舉的籌碼...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202404/01/AP660a735de4b009ba853576d9.html

叫小黃人捐錢俾美國囉起囉。

幾億都無???美國呢啲係乜 L 嘢民主大國呀???

引用:
原帖由 hwwong 於 2024-4-2 03:13 發表

美國馬里蘭州巴爾的摩一座大橋3月26日凌晨被一艘集裝箱船撞擊坍塌,導致6人死亡。落水的大橋殘骸堵塞了巴爾的摩港的入口。當地時間3月31日,美國交通部長皮特·布蒂吉格表示,目前仍然無法確定清理大橋坍塌後的殘骸以及重新開放巴爾的摩港所需的時間。

呢啲咪西方式民主囉,乜嘢民生大事都可以不理,即使有乜天災人禍,都唔會急民之所急。
一講到錢喎,無呀。點解?啲錢都派晒做福利啦,俾咗咁多福利出嚟,仲邊有錢搞基建呀。
民主嘛,派福利就可以換取到選票,至於上台後要做乜嘢民生政策,哦,對唔住,無晒錢啦無得做囉。
所以,西方式嘅民主實際就係用派福利來換取選票,其實即係向選民行賄而已。

尾角「正苦」扮哂窮,輸出角債;變相就係攞別角嘅錢,去養自己嘅角民?但係,尾角財團、富豪、企業等等嘅財富、資產,佔全球差唔多一半;佢哋所謂民主,就係想別角開放市場,任財團賺錢,正苦就扮窮,要人家養埋佢啲人,喺咪呢?

引用:
原帖由 hwwong 於 2024-4-2 03:13 發表

美國兩黨最後共識結論,係由中國負責出錢重建,因為中國無佢哋既假選舉,所以造成美國撞橋意外,美國兩黨大團結~

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2024-4-2 05:31 發表

一睇你咁回帖就知你唔識野, 民主自由, 起番條橋要幾億, 但係中間咁多人要落袋加埋最少要1000億, 你唔識美國都好應該睇下香港都係咁啦

引用:

咦仲爭咩,敗登咪一早已拍哂心口,話承擔全部重建費..

引用:

印錢咪有囉

到時叫印度幫佢建築咪搞掂晒

引用:

幾億?唔係掛,顧問費都唔止呢個數😔

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2024-4-2 03:18 發表

叫小黃人捐錢俾美國囉起囉。
美鈔開機印出嚟俾印度幫美國建築大橋咪搞掂!
美國政客心目中,印度無危害國家安全

鬼頭唔係好中意講用者自付咩

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2024-4-2 07:34 發表

呢啲咪西方式民主囉,乜嘢民生大事都可以不理,即使有乜天災人禍,都唔會急民之所急。
一講到錢喎,無呀。點解?啲錢都派晒做福利啦,俾咗咁多福利出嚟,仲邊有錢搞基建呀。
民主嘛,派福利就可以換取到選票,至於上台後要做乜嘢民生政策,哦,對唔住,無晒錢啦無得做囉。
所以,西方式嘅民主實際就係用派福利來換取選票,其實即係向選民行賄而已。
其實就在呢D冇左條橋既時候, 就好讓大家反省一下, 條橋係唔係真係有必要, 實在冇必要既就唔好搞番佢啦, 環保人士話起番條橋會影響生態, 仲有殘骸都唔洗搞啦, 環保人士話可以將殘骸留俾海洋生物做棲息之所

引用:

保險責任司法程序調查等報告 加上政客爭拗

一講到錢社會言論 等等

等出年復修工程都未知開始未

如在內地 半年可以再通車

尾國白皮豬猜測係中國擾亂GPS,控制條船撞橋。話中國總有方法用磁力精準控制船上唧貨櫃傾側,撞向橋墩。佢哋意思當然係中國要負責啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]