• 瀏覽: 28,234
  • 回覆: 189
  • 追帖: 1
+7
復活節長假今日(1日)迎來最後一天,《星島頭條》記者到羅湖口岸一站之隔的金光華廣場,場內熙來攘往,晚飯時間幾乎每間食肆「逼爆」,與香港

在香港長假期下,香港、深圳兩地的食肆、零售店生意真是強烈對比。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1990451/即時-港聞-復活節-深圳晚市食肆幾近滿座-負責人笑談生意翻倍-視乎香港假期調整入貨量

記得好好對待我哋啲衣食父母 。 , 感謝深圳 感謝國家 幫手醫 飽我個肚.

引用:
原帖由 takngaihk 於 2024-4-1 21:04 發表

記得好好對待我哋啲衣食父母 。 , 感謝深圳 感謝國家 幫手醫 飽我個肚.
一簽多行嗰陣, 香港有冇多謝大6人先

而家深圳人都冇踢喼,冇喺門口貼紙唔招待香港人,其實大6人一路都冇得罪過香港人, 大6人表現比較有品添

深圳滿堂紅,香港堪羅雀。

深圳排隊等入去食
香港就靜英英

香港自己真係要檢討下
家下先來賣慘求香港人幫忙

好呀, 多的人返大陸消費, 等多的香港鋪頭, 尤其是酒樓, 快啲執笠。

日後大陸會唔會對香港實行一簽一行??

引用:
原帖由 608968692 於 2024-4-1 22:09 發表

深圳市長似港府班膠官咁離地咩?
有錢當然儘吸,深圳香港一山不能藏二虎

好消息

引用:
原帖由 608968692 於 2024-4-1 22:09 發表

深圳要求放寬香港自由行

香港舖快執

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2024-4-1 21:24 發表

一簽多行嗰陣, 香港有冇多謝大6人先

而家深圳人都冇踢喼,冇喺門口貼紙唔招待香港人,其實大6人一路都冇得罪過香港人, 大6人表現比較有品添
冇辦法,香港出咗200萬零1隻下賤黃狗甴畜牲,令香港蒙羞

風水輪流轉

以前內地人落香港藥房金舖掃貨,現在香港人上內地吃喝玩樂消費

引用:
原帖由 123火車頭 於 2024-4-1 22:19 發表

風水輪流轉

以前內地人落香港藥房金舖掃貨,現在香港人上內地吃喝玩樂消費
咁內地人有無好似香港人咁踢急,話香港人創貴哂d野

10年河東10年河西
莫笑窮人穿破衣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]