• 瀏覽: 15,453
  • 回覆: 88
+4
今天(4月1日)是張國榮(哥哥)逝世21周年,「哥迷」對哥哥仍念念不忘,每年在哥哥死忌都會聚集於中環文華東方酒店獻花,以花海悼念哥哥。

======

我搵過香討,點解今日無人講張國榮哥哥?
(除左果條日日新聞之外)
香討無人記得哥哥?
=====

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1990436/即時-娛樂-張國榮逝世21周年丨大批哥迷文華酒店前獻花-金髮性感女子花海前打卡被鬧爆

支持警察嚴正執法!
廿一年,如彈指之間。

咁快21年, 小朋友都變大人, 唏噓

咁其實係咪年年都要路祭呢, 其實香港好多地方都有死人.........
係咪去墳場好些呢?

其實在人酒店門口年年咁做係咪咁好?

那一年沙士又遇上張國榮自殺,更令人憂愁!🙁

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2024-4-1 21:51 發表

那一年沙士又遇上張國榮自殺,更令人憂愁!🙁
今年 來年 比往年更憂愁

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2024-4-1 20:45 發表

今天(4月1日)是張國榮(哥哥)逝世21周年,「哥迷」對哥哥仍念念不忘,每年在哥哥死忌都會聚集於中環文華東方酒店獻花,以花海悼念哥哥。

======

我搵過香討,點解今日無人講張國 ...
擺放鮮花,有沒有購成煽動行為?

引用:
原帖由 風花雪月. 於 2024-4-1 21:16 發表

酒店都默許了,每年俾佢地玩呢一日

如果酒店方唔俾,而家網絡盛行,肯定會有人放大事件,到時候酒店就大件事

咁就21周年

引用:
原帖由 ichthys2 於 2024-4-1 20:51 發表

廿一年,如彈指之間。
12月30日,梅艷芳都21年

其實張發宗需然非常努力.....
但同年代青年不少如常勤奮~~~
但他私生活較不尋常又以IFC式RIP...
唉!怎都對後青有些歪影響...!!

影張相啫,有咩尊唔尊重啊?

原來要deepV露臂介住個波黎影相先係尊重?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-4-1 22:11 發表

D.V 嗰係咪局搶個女??🤔

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-4-1 22:11 發表

哥哥真係有魅力,走左咁耐,仲吸引到吾少人,金髮女~~~

引用:
原帖由 風花雪月. 於 2024-4-1 21:16 發表

路祭悼念係香港好似係合乎法例。
再加上,就算唔係,酒店似乎都唔敢「唔俾」啲人去悼念,始終哥哥個地位太特別,喜歡的人太多,酒店如果趕人call警察之類,一定關公災難,我係文華我情願一年俾大家悼念幾天,香港人仲會覺得佢有人情味添。

不過又話時話,我成日去中環,亦都多去文華食飯,年年我都見到悼念哥哥的人放花憑弔等都好有禮好「識做」,我從來唔覺得會阻塞或防礙人,我自己行過都會停低望一望,當say個hi就走咁,我覺得好ok冇任何問題。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]