• 瀏覽: 2,437
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
公共小巴牌價急跌,由2011年一度高達750萬元,跌至有車行今日(20日)最新報價70萬元,暴跌九成。小巴業界指近日有銀行針對結欠400至500萬元車貸小

唔睇都唔知跌到70萬,真係跌得慘過股市同樓市

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/992662/小巴牌價跌九成銀行追車貸-業界-有車主10車全交銀行-清零

引用:
原帖由 葵興梁九記 於 2024-2-20 20:49 發表

公共小巴牌價急跌,由2011年一度高達750萬元,跌至有車行今日(20日)最新報價70萬元,暴跌九成。小巴業界指近日有銀行針對結欠400至500萬元車貸小

唔睇都唔知跌到7 ...
@normandie627xl

淫紅小末日!

馬亞木身家大縮水

小巴牌跌得咁多,唔知的士牌又跌左幾多呢

的士又出新牌,到時50萬啦

小巴加價幅度最少,次數亦少,根本無咩錢賺,好自然會影響牌價。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2024-2-21 02:07 發表

小巴加價幅度最少,次數亦少,根本無咩錢賺,好自然會影響牌價。
阿馬炒樓瀬哂
大莊玩自爆
個雞棚維持唔到了

引用:
原帖由 三級警司 於 2024-2-20 20:52 發表

@normandie627xl

淫紅小末日!
跟住趁機小巴與專利巴士合併

引用:
原帖由 葵興梁九記 於 2024-2-20 20:49 發表

唔睇都唔知跌到7 ...
得返70萬

引用:
原帖由 冼拿 於 2024-2-20 21:36 發表

小巴牌跌得咁多,唔知的士牌又跌左幾多呢
小巴接觸八成半的士跌咗六成

引用:
原帖由 wsp 於 2024-2-21 07:18 發表

阿馬炒樓瀬哂
大莊玩自爆
個雞棚維持唔到了
綠色專線小巴唔知係咪紅色小巴換返嚟嘅呢定係政府發嘅新劇照