• 瀏覽: 60,702
  • 回覆: 220
  • 追帖: 1
+32
內媒報道,近日,上海市徐匯區某中學女教師「被丈夫實名舉報出軌16歲學生」的相關截圖流傳網絡,並登上微博熱搜,引發公眾關注。《澎湃新聞》報道

報道指,網友發布的消息顯示,2月16日上午,自稱為上海市徐匯區某中學化學老師兼高一班主任丈夫的微信用戶,實名轉發公開了多張該女教師與其16歲高一男學生的微信聊天截圖,斥責妻子「出軌」、「與未成年人發生關係」。此事在貼吧等平台發酵後,於2月18日登上微博熱搜,引發高度關注。
2月19日上午,徐匯區教育局回應內媒《南方都市報》稱,已經知曉這一事件,「現在正在調查中」。
《澎湃新聞》報道指,2月19日中午,從涉事學校獲悉,涉事女老師張某已被停職,目前事件正在調查中。
原文網址: 網傳上海中學女教師被丈夫公開舉報出軌16歲學生 內媒:已遭停職 | 香港01 https://www.hk01.com/article/992075?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

另類課外教學+點解我無呢個機會?時間!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/992075/網傳上海中學女教師被丈夫公開舉報出軌16歲學生-內媒-已遭停職

好靚女,好想同佢出軌啊

自由 G 老師食嫩滑小弟弟

圖片係果個女教師?我以為係16歲學生

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 綠腳趾 於 2024-2-19 14:29 發表

好靚女,好想同佢出軌啊
睇落冇乜身裁,小朋友比較喜歡。

引用:
原帖由 君子小人 於 2024-2-19 14:39 發表

圖片係果個女教師?我以為係16歲學生
望落真係好後生

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 鼠貓 於 2024-2-19 14:44 發表

除晒先知

有乜問題? 雙方都得益, 冇人受害wor.
呢D 道德lun 批判到底要幾時先消失, 好X 落後.

乜點解唔係美國先有

16至25歲,JJ戰鬥力最強時期

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2024-2-19 14:28 發表

內媒報道,近日,上海市徐匯區某中學女教師「被丈夫實名舉報出軌16歲學生」的相關截圖流傳網絡,並登上微博熱搜,引發公眾關注。《澎湃新聞》報道

報道指,網友發布的消息顯示,2月16日上 ...
這些機會。。。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2024-2-19 14:44 發表

靚就得,打茄輪都爽啦😍😍

我16歲有這樣老師就好了,人間多美好

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]