• 瀏覽: 16,593
  • 回覆: 61
+2
大批台灣旅客購買台灣的「年代旅遊」旅行社農曆新年前往越南富國島5天4夜的旅遊團行程,在2月10日大年初一出發。沒想到在第2天就收到越南地接(當

確係羅生門!不過呢次我信越南果邊講法多過台灣佬。點解?睇內文話雙方第一次合作喎。第一次合作就出團三百幾人?仲要係春節黃金檔期!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/990318/台灣300人旅行團困越南事件陷羅生門-年代旅遊轟-地接惡意綁架

台灣人好多詐騙份子

不過話又來台灣佬好面子,就等睇後續。

引用:
原帖由 1000day 於 2024-2-12 16:50 發表

台灣人好多詐騙份子
台灣佬

附件

images.jpeg(20.36 KB)

俾唔俾錢繼續行程好?
真係好難決擇

叫台灣總統出兵

總之成件事唔好跟車太貼

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2024-2-12 16:48 發表

大批台灣旅客購買台灣的「年代旅遊」旅行社農曆新年前往越南富國島5天4夜的旅遊團行程,在2月10日大年初一出發。沒想到在第2天就收到越南地接(當

確係羅生門!不過呢次我信越南果邊講法 ...
第一次合作就俾咁多人頭???

咁小事唔使講

月結,即係越南旅行社先支付所有費用?.

唔賣去kk園算好彩啦

請阿爺幫手, 好快攪掂, 冇問題的.

新南向計劃應該是標誌性,唔可以返大陸,只可以去共產越南。

引用:

做乜唔投訴俾主子,等主子動用福特號戰鬥群去迫不鬧動拉好好招呼牠們

引用:

我以經驗保證,如果台灣旅行社沒按事先的保證交接待費,那以後一定收不到,只會越滾越多
我認識有人三十年前就是被台灣旅行社拖數近百萬,搞到老闆賣樓,公司倒閉,要出去打工

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]