• 瀏覽: 11,794
  • 回覆: 40
天價泊車費?近日有網民於將軍澳某私人屋苑停車場泊車,10分鐘後離開卻驚訝發現收費機顯示泊車費為12.3萬元。幸好金額超出八達通上限,拍卡後沒有

咁都得?

😆

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/熱爆話題/989901/將軍澳屋苑停車場泊10分鐘-收天價-123-000-網民-貴過泊飛機?dc_data=6138783_huawei20-browser-hk&utm_source=taboola&utm_medium=taboola_news&ui=HHUI-80bf5dd9dc538bb6277afbca65083570a9797d5e784b35879f0b81df9edac8c2&fbclid=IwAR1nWx_L0APaE8Oy57CRbBRPb1zOL3E5jRdhlSEYzp0Q45nVlmQW-Sn9aw8

應該係機械故障多,因為想屈錢唔會整到個金額,唔可以即時過到數咁白痴的

引用:
原帖由 冼拿 於 2024-2-11 18:45 發表

應該係機械故障多,因為想屈錢唔會整到個金額,唔可以即時過到數咁白痴的
梗係屈唔到錢啦, 驚俾人告番轉頭啫
😉

八達通上限 5000  定3000

引用:
原帖由 冼拿 於 2024-2-11 18:45 發表

關機械故障咩事  IT狗辨事不力

其實時租$28/hr泊183日(6個月)就已經喺$123000, 條友淨post相無文字說明有啲伏,唔好跟車太貼

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2024-2-11 20:18 發表

其實時租$28/hr泊183日(6個月)就已經喺$123000, 條友淨post相無文字說明有啲伏,唔好跟車太貼
人地都話 10分鐘後離開   相信CCTV係影到係咪10分鐘後離開

引用:
原帖由 snooboy 於 2024-2-11 18:37 發表

天價泊車費?近日有網民於將軍澳某私人屋苑停車場泊車,10分鐘後離開卻驚訝發現收費機顯示泊車費為12.3萬元。幸好金額超出八達通上限,拍卡後沒有

咁都得?

😆

新聞來源連 ...
我之前都試過,銀行打嚟同我講

引用:
原帖由 thunderpig 於 2024-2-11 20:23 發表

我之前都試過,銀行打嚟同我講
同你講咩

都話左八達通吾好有上限ga啦,

似乎像電腦BUG居多。

一定傱千年蟲冬眠咗廿四年啱啱醒返發作!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2024-2-11 20:18 發表

有咩人會比你拖6個月?

邊個屋苑呀,駕車人士要小心了

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2024-2-11 20:23 發表

人地都話 10分鐘後離開   相信CCTV係影到係咪10分鐘後離開
10分鐘離開好唔合理,如果喺閘機電腦出錯,車主應該post埋管理處跟進結果,唔喺得上集無下集,製造網上無限幻想,引導輿論企在車主一邊

主題標籤 #八達通
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]