• 瀏覽: 28,113
  • 回覆: 145
下,大陸成日假唱wor....有幾多真係live唱得好聽呀...仲有網紅果D都係
仲有班韓星唱跳,好多live都專注跳舞度再播歌夾口型
咁又要被禁唱?
禁唱ok...咁佢繼續上台夾口型唔唱,算唔算禁左唱

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-12-7 08:06 發表

台灣天團五月天深陷假唱風波,被質疑在上海的演唱會上假唱。北京市文化市場綜合執法總隊、上海市文旅局執法總隊等官方機構宣布將展開調查。12月4日

...
假唱即係香港人常說的"咪咀",係劣質藝人常用的呃食賤招..

可歎同時代潮流完全脫節的葉劉為推彩色,而高呼引用紅遍全世界的韓流團隊做宣傳..

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2023-12-7 08:15 發表

有冇咁大
其實好多真人秀把聲都係tune出黎
都係假唱啦
真人秀吾同,真人秀吾一定係以唱歌為主仲有其他表演的,但演唱會系賣歌以唱歌為主

我未認真聽過五月天一首歌,但唔知點解佢地會咁紅

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-12-7 08:06 發表

台灣天團五月天深陷假唱風波,被質疑在上海的演唱會上假唱。北京市文化市場綜合執法總隊、上海市文旅局執法總隊等官方機構宣布將展開調查。12月4日

...
以後失去大陸市場??

而家只係話調查,如果出嚟結果係「咪咀」、咁你講都可以成立。但如果結果出嚟五月天係真唱,佢嘅歌迷、同人氣翻倍都有可能。

你小心翻車啊

引用:
原帖由 skydancer 於 2023-12-7 09:00 發表

唔明,有明文法律\演唱會規例話如果假唱就要賠錢俾購票人士?
違反商品說明吧,你話明係演唱會,你而家播碟變咗做播唱會,咁不如我自己響屋企聽大嗽叭

引用:
原帖由 skydancer 於 2023-12-7 09:00 發表

唔明,有明文法律\演唱會規例話如果假唱就要賠錢俾購票人士?
違反商品說明吧,你話明係演唱會,你而家播碟變咗做播唱會,咁不如我自己響屋企聽大嗽叭

引用:
原帖由 僵屍不要逃 於 2023-12-7 09:49 發表

你睇下新聞啦!人哋係用專業設備逐粒音去捉你
睇咗,得啖笑🤣🤣🤣

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2023-12-7 10:08 發表

豬腳"薑''咪無得返去搵人仔?
係人都知佢支持黑暴紅不過羅湖

引用:
原帖由 fb3350181 於 2023-12-7 10:43 發表

睇咗,得啖笑🤣🤣🤣
個主音連企出嚟證明自己全部真唱都唔敢呢只話堅持音樂路

柒出國際

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-12-7 08:18 發表

如果只係當成一種跟住首歌嘅表演唔係"演唱"咪無事囉
disney d show咁咩

引用:
原帖由 真消失了獅子 於 2023-12-7 08:22 發表

學姜濤, 邊個話佢假唱就貼人哋張大頭相出嚟公審咪得囉,使乜怕。
黃畜烕聲的一貫技倆

笑L死人
就算真唱又如何?
班FANS你估以為係黎聽歌咩?

其實mcdona 演唱會都系咪嘴。貝怪不怪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]