• 瀏覽: 7,966
  • 回覆: 22
咁多專才批咗來香港, 係咁搬錢來港買樓, 三年沽貨就移民去澳洲加拿大, 沽樓的錢全拎去外國!
其實, 要阻佢哋移走資產, 好易之嘛!
如果只hold貨三年以下, 跟賣出價收80%稅, 然後三十年後, 退回50%俾佢, hold4至5年, 收70%稅, 
三十年後 , 退50%俾佢!

合法投資應持開放態度,況且海南1年後都轉封關啦,全部變境外財富

道高一尺,洗錢走資手法多的是,美國消耗全球8成毒品咁,幫毒販收益漂白唔拉反而管中國原材料喎

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-12-7 17:16 發表

大陸人仲邊有錢
咪就係🤭樓主亂禁嚟🤣

引用:
原帖由 渾身炎熱的淡季 於 2023-12-7 18:37 發表

咪就係🤭樓主亂禁嚟🤣
大陸人真係有錢, 不會出來拍片炫富!
人地一大疊一大疊人仔, 收係屋企!
2001年, 佢哋已經係咁, 當年, 我係大陸行電器店, 見大陸人, 拎幾疊錢出來買電視機同雪櫃, 職員幫佢逐疊數!

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 22:07 發表

大陸人真係有錢, 不會出來拍片炫富!
人地一大疊一大疊人仔, 收係屋企!
2001年, 佢哋已經係咁, 當年, 我係大陸行電器店, 見大陸人, 拎幾疊錢出來買電視機同雪櫃, 職員幫佢逐疊數!
鬼佬調查,中國人蓄埋二百幾萬億

引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2023-12-7 11:52 發表

合法投資應持開放態度,況且海南1年後都轉封關啦,全部變境外財富

道高一尺,洗錢走資手法多的是,美國消耗全球8成毒品咁,幫毒販收益漂白唔拉反而管中國原材料喎
投資移民, 係有時間限制的, 有D五年, 有D十年, 才可以取回本金!

引用:
原帖由 渾身炎熱的淡季 於 2023-12-7 22:13 發表

鬼佬調查,中國人蓄埋二百幾萬億
肯定有好多大陸人, 不信政府銀行,以前, 我換咗人仔上大陸, 我只會存部分在銀行, for 供樓, 及交水電煤管, 日常要用的錢, 我會分開, 夾在書中, 內衣櫃桶中, 及裝衛生巾的化妝袋中!
後來, 周圍都用支付寶, 我先存多二、三千入銀行, 好彩用ATM機入錢, 都好快好方便!

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 22:22 發表

肯定有好多大陸人, 不信政府銀行,以前, 我換咗人仔上大陸, 我只會存部分在銀行, for 供樓, 及交水電煤管, 日常要用的錢, 我會分開, 夾在書中, 內衣櫃桶中, 及裝衛生巾的化妝袋中!
後來, 周圍都用支付寶, 我先存多二、三千入銀行, 好彩用ATM機入錢, 都好快好方便!
我講蓄埋係講存係銀行。你係女人😩

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 07:36 發表

咁多專才批咗來香港, 係咁搬錢來港買樓, 三年沽貨就移民去澳洲加拿大, 沽樓的錢全拎去外國!
如果只hold貨三年以下, 跟賣出價收80%稅, 然後三十年後, 退回50%俾佢, hold4至5年, 收70%稅, 
係喎,中國唔係咁都唔知呀嘛?

引用:
原帖由 渾身炎熱的淡季 於 2023-12-7 22:27 發表

我講蓄埋係講存係銀行。你係女人😩
所以係唔只你講的數目!

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 07:36 發表

屎橋!
你呢啲屎橋只會令資金走得快啲! 四大地產商會搵人暗殺你 
應該學美國兩房咁任人加按, 不需擔保, 又不需有正當職業, 到爆煲的時候 錢和樓都會全歸入銀行手裡, 政府就穩袋稅收, 小業主行不得也哥哥, 外來投資者喊都無謂

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-12-8 09:36 發表

屎橋!
你呢啲屎橋只會令資金走得快啲! 四大地產商會搵人暗殺你 
應該學美國兩房咁任人加按, 不需擔保, 又不需有正當職業, 到爆煲的時候 錢和樓都會全歸入銀行手裡, 政府就穩袋稅收, 小業主行不得也哥哥, 外來投資者喊都無謂
咁大陸快D學啦!

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-8 11:06 發表

咁大陸快D學啦!
你仍未了解祖國的心腸?
祖國怎能學到白人的陰損, 錢是中國人的, 白人搵的錢也是中國人的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]