• 瀏覽: 32,198
  • 回覆: 232
+4
果然醒目 簽咗死快啲😂

引用:
原帖由 友好遠遠的黃瓜 於 2023-12-7 00:07 發表

都唔撚明點解咁撚多呢啲噉嘅仆街一日到黑唱衰自己國家?

最撚奇怪係呢啲人大部分都係新移民。
你睇吓天王 老黎 就明 ................. 天生反骨嘅垃圾 .......

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2023-12-6 22:10 發表

路透社12月6日引述2名意大利政府消息人士說,該國已正式通知中國將退出「一帶一路」倡議。這結束多月外界對於意國是否續簽備忘錄的猜測。根據《意

少一個冇所謂

引用:
原帖由 $navyseals 於 2023-12-7 00:09 發表

佢哋冇知識,唔明中國老革命嘅偉大,亦唔明中國有今日得來不易
香港有今日可喜可賀!

引用:
原帖由 wkngtw 於 2023-12-6 22:49 發表

據了解,目前所有阿拉伯國家均已同中國簽署「一帶一路」合作文件。

所以多你一個唔多,少你一個唔少。
意粉老懶過狗, 日日浮係識摸女人屎忽無所事事 , 同阿差一樣小個陀衰家未償唔係一件好事 ~~~

引用:
原帖由 kchaha 於 2023-12-6 23:46 發表

唔好屈人政治凌駕經濟,人地講到明冇經濟利益,
簡單講,冇水散水,一係快d諗d野課下金俾意大利
請老臨都要科水,搞一帶一路想威又俾唔到著數人,人地唔幫你撐場都正常la
一眾參與一帶一路的國家,都喺想 cap 水

引用:
原帖由 講真話要就住 於 6-12-2023 23:59 發表

好鬼服你d人咁撚愛國 講野咁好笑 食草啦你
乜曱甴識寫中國文字嘅咩?可能中意奶尾國佬屎忽但唔識 English

引用:
原帖由 嫣火~ 於 2023-12-6 11:28 PM 發表

攞明益鳩你都唔簽
益9一帶一路參與國斯里蘭卡破產

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2023-12-6 23:55 發表

的確好多民主國家既人民都食緊!唔係點會有零元購?用個腦諗下啦唔該!你有無?
好多民主國家人民食緊屎?如果係、所有中國人都食緊屎啦!

錯,應該係全世界60億人都食緊屎!包括你同我

墨索裡尼拖累德軍大業, 意大利軍隊唔揪得,意大利人又賴過西,只想不戰而獲, 意大利不會是好夥伴。

阿爺唔係搵左荷蘭替代佢?

對中國來說,意大利是在歐洲的一個end point, 不是沿路的點 應以海路為主,如果可有替代的貿易協議,都可達到一定連通的目的,地中海的點主要靠希臘的比雷埃夫斯港。但要面對現實的是所有這些點或面都會面對許多各式不同的困難和挫折,這種雄圖大計的建設是漫漫長路,不續亦不須以敵人視之

唔好呀
以後無意大利粉食
慘無人道呀

啱啱王毅外長應邀同布林肯傾電話

意粉真係憨膠無極限

輸左世博發脾氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]