• 瀏覽: 20,148
  • 回覆: 99
  • 追帖: 2
+2
元朗髮型屋的一名髮型助理,疑因阻女同事放雪糕入雪櫃而與女同事積怨,數月後他踩中女同事的鞋後,二人再起爭執。女同事因擔心,收工前叫朋友到來陪

唔斬人2十幾刀都係判誤殺唔係下嘛!叫佢陪個女人累死人啦
為杯雪糕斬廿幾刀?咩野世界?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/968808?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

何必呢?

被告答應道歉但對方唔接受,仲要拖馬來髮型屋發生打鬥, 咁被告應該無存心殺人, 誤殺都合理
😉

引用:
原帖由 snooboy 於 2023-12-6 20:51 發表

被告答應道歉但對方唔接受,仲要拖馬來髮型屋發生打鬥, 咁被告應該無存心殺人, 誤殺都合理
😉
係囉,2十幾刀自衛好正常😉

引用:
原帖由 green2016 於 2023-12-6 21:09 發表

關女權乜事呢?斬人果個係 31 歲男人尼架,知冇?
改返,唔好意思🤗😅

引用:
原帖由 patc0929 於 2023-12-6 21:04 發表

係囉,2十幾刀自衛好正常😉
自衛就無罪啦, 依家誤殺罪成立喎
😏

做豬做狗都好,但千萬唔好做兵

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-12-6 20:37 發表

元朗髮型屋的一名髮型助理,疑因阻女同事放雪糕入雪櫃而與女同事積怨,數月後他踩中女同事的鞋後,二人再起爭執。女同事因擔心,收工前叫朋友到來陪

爭執就殺人

引用:
原帖由 jumboleung 於 2023-12-6 20:46 發表

何必呢?
真係何必呢?

引用:
原帖由 snooboy 於 2023-12-6 20:51 發表

😉
誤殺應該都坐唔少啦

引用:
原帖由 snooboy 於 2023-12-6 21:26 發表

自衛就無罪啦, 依家誤殺罪成立喎
😏
好啦,當你岩,但但誤殺唔係蓄意,二十幾刀都可以唔蓄意?
唔通一刀或幾刀致人於死地個先叫蓄意謀殺,二十幾刀個d唔算係?🤷‍♂️

引用:
原帖由 大能穫 於 2023-12-6 21:47 發表

做豬做狗都好,但千萬唔好做兵
香港先有做兵呢樣現象🙂

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-12-6 21:54 發表

香港先有做兵呢樣現象🙂
淨係香港獨有?

引用:
原帖由 quing 於 2023-12-6 22:02 發表

淨係香港獨有?
香港女仔收兵玩現象係特別明顯,你見香港好多勞資糾紛案件。其他地方係無咁多(多數判女性得益)
好似今次件事咁,為左杯雪糕都可以積怨積到斬廿幾刀
個女人好大機會唔洗負責任,因為佢唔係斬人個個。
以下純粹個人意見,請見諒,為左杯雪糕都可以積怨積到斬廿幾刀,呢d女分分鍾可能之前做左 d奸詐小人傷天害理,或心機女行為 ,先會引到仇人斬2十幾刀。
我知咁講可能有d黑心,點解唔係條女死,都唔知有無說明自己有仇家,唔係人地點會無端端失驚無神斬二十幾刀咁狼,好大機會之前有牙齒印。純粹概歎d女人收兵尤其香港)叫得你9成9都唔會有好野咁筍益你,叫人陪,累到人地死,永遠都是這樣。人地道歉都唔接受。理應應該自己負責,用左港男做循擋戰褲牌,累死人。真係港男的悲哀  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]