• 瀏覽: 23,915
  • 回覆: 100
俄烏戰爭打了快兩年仍未平息,日前一名烏軍狙擊手使用號稱「地平線之王」的狙擊步槍Volodar Obriyu,從3.8公里外一槍擊殺俄軍,寫下新的狙擊距離世界紀錄,子彈飛了足足10秒之久。最近這名狙擊手首度露面接受媒體採訪,放話要俄羅斯人「等著瞧」;不過也有前美國海軍陸戰隊教官認為,任何超過1.3公里的成功狙擊都是「運氣大於技巧」..........

全文︰烏狙擊手「3.8公里外」擊殺俄軍創世界紀錄 專家:運氣大於技巧 - 軍事 - 中時新聞網 (chinatimes.com)

戰場上生死對決,既要講求實力,亦都要講求幾分運氣。

根據美國 玩king of 2 miles 嗰班大帝
5槍中三槍以經係最top
連子彈火藥都要自己配
每開一槍都要用一段時間 調節 呼吸

唔否認個狙擊手嘅槍法

不過狙擊手最值錢 反而唔係槍法
而係 單獨深入敵陣,等待及識別重要目標 嘅能力

開完槍係要即走,否則對方有反狙擊手 定位 就係一炮嘅回擊,一命換一命,蝕到嘔

烏納一開戰已話狙擊手射爆導彈

依單濕碎料

話愛國者攔截到俄羅斯匕首導彈都有人信啦

尤其是隻太監豬王2046信到十足十

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-12-6 22:06 發表

根據美國 玩king of 2 miles 嗰班大帝
5槍中三槍以經係最top
連子彈火藥都要自己配
每開一槍都要用一段時間 調節 呼吸

唔否認個狙擊手嘅槍法

不過狙擊手最值錢 反而唔係槍法
而係 單獨深入敵陣,等待及識別重要目標 嘅能力

開完槍係要即走,否則對方有反狙擊手 定位 就係一炮嘅回擊,一命換一命,蝕到嘔
哈?5鎗中三鎗就叫top啊?
挑戰下難度好喔。
畀個案例你啊。
拆左個瞄準鏡。齋用眼。用一支人地配個普通步槍。係800,1000米到2000米三種距離。最準可以有幾準?
206鎗,殺203個。 嗱,唔係中,係殺。即係要打中要害部位。
真實事件!
開鎗個位, 叫鄒習祥
韓戰中共志願軍 二等戰鬥英雄(咁柒樣先二等)
如果覺得大陸野唔好睇,咁叫班人挑戰下世界槍神第一位? 芬蘭西蒙海耶?
2miles 你係專用鎗,有鏡。以上呢班全部普通鎗,冇鏡。
大家有鏡,今日老解班人都有幾個超過呢個成績喔。

引用:
原帖由 chenflie 於 2023-12-6 23:43 發表

哈?5鎗中三鎗就叫top啊?
挑戰下難度好喔。
畀個案例你啊。
拆左個瞄準鏡。齋用眼。用一支人地配個普通步槍。係800,1000米到2000米三種距離。最準可以有幾準?
206鎗,殺203個。 嗱,唔係中,係殺。即係要打中要害部位。
真實事件!
開鎗個位, 叫鄒習祥
韓戰中共志願軍 二等戰鬥英雄(咁柒樣先二等)
如果覺得大陸野唔好睇,咁叫班人挑戰下世界槍神 ...
係英里,3000米

https://bulletin.accurateshooter.com/2021/09/king-of-2-miles-event-kicks-off-in-raton-new-mexico/

2023 要用Facebook 睇

個案例有冇名?我睇過,應該冇 2000米,人可以有鷹眼,槍唔得,狙擊槍管冇咁長命,以前啲鋼水更加未得

引用:
原帖由 pooh24680 於 2023-12-7 00:03 發表

係英里,3000米

https://bulletin.accurateshooter.com/2021/09/king-of-2-miles-event-kicks-off-in-raton-new-mexico/

2023 要用Facebook 睇
3000咪叫佢地鬥西蒙海耶咯
我講左架。
人地冇用瞄準鏡架。

機械瞄準,班人有幾多成績啊?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2023-12-6 20:36 發表

俄烏戰爭打了快兩年仍未平息,日前一名烏軍狙擊手使用號稱「地平線之王」的狙擊步槍Volodar Obriyu,從3.8公里外一槍擊殺俄軍,寫下新的狙擊距離世界紀錄,子彈飛了足足10秒之久。最近這名狙擊手首度露面接受媒體採訪,放話要俄羅斯人「等著瞧」;不過也有前美國海軍陸戰隊教官認為,任何超過1.3公里的成功狙擊都是「運氣大於技巧」..........

全文︰烏狙擊手「3.8公里外」擊殺俄軍創 ...
戰場子彈咁多,係咪佢粒子彈? 子彈上有冇寫名?

點解冬天都未搞掂架

同美狗一樣狗 up

十秒 夠在死亡筆記上寫個名

所有烏克蘭報道新聞!都是假新聞!俄羅斯所部的新聞才是真實新聞!烏克蘭已經瀕臨崩潰!俄羅斯連場大勝!聖誕之前收復整個烏克蘭!明年春天籌備勝利儀式!圓滿結局!普京出年再度連任!這個報道夠真確吧!🥹🥹👌🏻👌🏻

子彈飛了足足10秒之久,
話你撞彩.

月來月狗up

西方文宣,都是笑料。
誰跟從它們引導方向,誰就是「車禍現場」

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]