• 瀏覽: 51,344
  • 回覆: 195
  • 追帖: 1
+10
雖然呢個選舉搞得不知所謂,但大家都要去投票!

入閘太難連自己友都報唔到名呢d唔關我事影響唔到我。
但選區大到不合情理就真係要改,選民想搵自己區議員,唔一定話要响正屋企樓下,但起碼步行可達丫!
而家只有一個候選人係我附近叫做行得到去。其他都要搭車嘅!咁即係純粹鬥候選人附近邊個住得人多啫。
直選議席又少得可憐,既然已確定愛國者才能參選,咁點解得咁少直選議席?

不過無論點,大家都要投票。班黃畜上山下海通宵搞事都得,我們藍營無理由搵半個鐘去一去都話無時間。

最多今次投完票先嘈佢處理不當。

香討朋友一定要去投票

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
講得非常好,我從來唔投票,今次會係第一次。

其實普通市民咁多年黎又會搵幾多次議員丫

不過投票權十分重要,一定要參與...

今次區選係保守架啦,但我相信隨著時間,應該會响未來逐步開放番...

引用:
原帖由 Perfect 於 2023-12-6 18:20 發表

但選區大到不合情理就真係要改,選民想搵自己區議員,唔一定話要响正屋企樓下,但起碼步行可達丫!
而家只有一個候選人係我附近叫做行得到去。其他都要搭車嘅!咁即係純粹鬥候選人附近邊個住得人多啫。
直選議席又少得可憐,既然已確定愛國者才能參選,咁點解得咁少直選議席?

不過無論點,大家都要投票。班黃畜上山 ...
初時諗住唔去,好啲,我星期日一定去投票👍

引用:
原帖由 gt0079 於 2023-12-6 20:36 發表

講得非常好,我從來唔投票,今次會係第一次。
我今次第二次投票

引用:
原帖由 Perfect 於 2023-12-6 18:20 發表

不過無論點,大家都要投票。班黃畜上山 ...
選民已經走得七七八八!
又係班藍人話, 唔鍾意咪走囉!

咁大家咪走囉!

我每屆都去投, 去睇下票站和站外的風光, 次次都有不同的光景, 見到不公義情況必定投訴

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 05:21 發表

選民已經走得七七八八!
又係班藍人話, 唔鍾意咪走囉!

咁大家咪走囉!
當年又係班黃狗叫人:「有得揀都唔揀?」
今日的他們打倒當年的他們

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-12-7 09:48 發表

當年又係班黃狗叫人:「有得揀都唔揀?」
今日的他們打倒當年的他們
咪走咗去有得揀的地方囉!

想揀的候選人, 俾人無端端拘留, 咁叫有得揀咩?

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 22:09 發表

去㨂虘旺達定冬天冇暖氣明晒好行夾吾送千祈吾好又返來奶共

總之點都要去投票

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2023-12-8 00:02 發表

去㨂虘旺達定冬天冇暖氣明晒好行夾吾送千祈吾好又返來奶共
唔係人人都有資格去盧旺達,免費食住, 香港人就無資格去!大陸人都係!
大陸人如果被捉到, 非法居留, 只會驅逐出境, 唔好以為可以去盧旺達呃飲呃食。

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-12-7 22:09 發表

走咗去兩黨交替的美麗謊言國, 以為有得揀的地方去自欺欺人 
你地睇唔到今屆香港有好多獨立候選人都入到閘, 實情上他們背後是反共人士 
有得揀都唔揀?

引用:
原帖由 劉婕 於 2023-12-8 09:13 發表

走咗去兩黨交替的美麗謊言國, 以為有得揀的地方去自欺欺人 
你地睇唔到今屆香港有好多獨立候選人都入到閘, 實情上他們背後是反共人士 
有得揀都唔揀?
我都見到有支持LGBT毒辣後損人,黃畜至愛,奈何牠們一定唔會去損,我就肯定唔會損

引用:
原帖由 kw_lam 於 2023-12-8 10:25 發表

我都見到有支持LGBT毒辣後損人,黃畜至愛,奈何牠們一定唔會去損,我就肯定唔會損
咁就好!
 即使佢地入到閘, 但佢地嘅選民由政治狂熱變成政治冷感, 佢地再努力都係白費!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]