• 瀏覽: 23,321
  • 回覆: 123
+3
Miscalculations, divisions marked offensive planning by U.S., Ukraine
https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/04/ukraine-counteroffensive-us-planning-russia-war/

這篇文章揭示了美國、烏克蘭之間的軍情:
1. 英美情報機關在事前的兵棋推演誤判烏軍可以短時間內適應換成西式裝備
2. 美國與烏克蘭的戰略存在分歧
3. 美軍軍官認為烏軍在西方的軍援下可於三個月內打到亞速海
4. 烏克蘭和西方都低估了俄羅斯的容錯能力

某啲垃圾烏粉仲幻想俄軍"要再徵50億人"

等三日就成功

棄烏G前湊第一炮

頂住呀俄佬仲有3日糧咋

黃L: “呃我唔到,陷阱泥架😂

有英文link仲係華郵新聞, 2046唔可以講係fake news啦😆

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2023-12-5 22:42 發表

有英文link仲係華郵新聞, 2046唔可以講係fake news啦😆
貼英文link 條2046咪又睇唔明

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2023-12-5 22:42 發表

佢識L睇英文新聞咩

外人睇到事實
司機唔敢承認

只係代理人戰爭

戰爭不是好事,亦不鼓勵,但俄羅斯呢場仗比比較聰明,只打局部地方,就已經拖死你烏克蘭。

引用:
原帖由 長風渡 於 2023-12-6 04:46 發表

戰爭不是好事,亦不鼓勵,但俄羅斯呢場仗比比較聰明,只打局部地方,就已經拖死你烏克蘭。
拖死美國就真,一搞制裁所有歐洲大公司撤出俄羅斯,美國公司就繼續喺俄羅斯呃錢。
之後美國公司都慢慢撤出喇,冇得繼續經濟侵略俄羅斯,美國海外收入又縮水,又要日日俾澤狗搲爛腳。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2023-12-5 18:39 發表

Miscalculations, divisions marked offensive planning by U.S., Ukraine
https://www.washingtonpost.com/world/2023/12/04/ukraine-counteroffensive-us-planning-russia-war/

這篇文章揭示了美國、烏克蘭之間的軍情:
1. 英美情報 ...
唔通美烏聽咗 Eddie哥講以為俄軍真係得返三日糧

烏克蘭已經玩完

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2023-12-6 04:58 發表

唔通美烏聽咗 Eddie哥講以為俄軍真係得返三日糧
他很喜歡及享受被騙的感覺。

引用:
原帖由 長風渡 於 2023-12-6 04:46 發表

你意思係暫時打局部地方先,到烏克蘭開始崩潰就大舉進攻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]