• 瀏覽: 8,041
  • 回覆: 50
+2
廉政公署今早落案起訴一名男子,涉嫌在個人網上社交媒體專頁轉載一則煽惑他人杯葛區議會選舉的貼文。廉署並獲裁判官簽發手令,通緝該貼文的原作者、身在海外的時事評論員黃世澤。

🪳黃世澤一早着草走佬係外國嘆世界

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20231205/s00001/1701750660292/廉署起訴一男涉轉載文章煽惑杯葛區選-通緝文章作者黃世澤

🥜者清🗨( ̄Д ̄)y🚭
隻昆蟲係咪以為轉貼就無罪咁天才啊?

祝 「ED Die 仆街」早日落地獄前 

黑狗偷食,白狗當災。。。梗係要出通緝令,永世唔洗返香港。🤭

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-12-5 13:14 發表

隻昆蟲係咪以為轉貼就無罪咁天才啊?
黃畜多智障, 唔可以用我哋, 正常人嘅思維嚟諗.

一世唔好再出現

一世被通緝及不能回港是最好的懲罰

每次能干預政府既事,黃畜就會出黎攪事,中國比權特區政府你就係要維持社會正常,唔係放過佢地就代表件事冇發生,政府責任係佢地攪事前已經要做足準備,唔係被動,到發生左事先黎補救,就萛唔為正常市民,你地官員一樣係香港生活,唔通香港有事,官員會生活得正常?

引用:
原帖由 PKdickson 於 2023-12-5 15:11 發表

一世被通緝及不能回港是最好的懲罰
同周庭看齊~

引用:
原帖由 s336990 於 2023-12-5 15:20 發表

杯葛區選?
但毛教主偷我地址去種票喎,即一種幾十人,一屋多姓嗰啲
以我觀察,小黃人似乎好積極想干預區選結果喎

佢嘅手法係:收錢,叫曬啲人用我地址登記,然後佢密密偷信,將啲寄俾種票小黃人嘅信偷走曬
你有沒有報案?

引用:
原帖由 s336990 於 2023-12-5 15:20 發表

杯葛區選?
但毛教主偷我地址去種票喎,即一種幾十人,一屋多姓嗰啲
以我觀察,小黃人似乎好積極想干預區選結果喎

佢嘅手法係:收錢,叫曬啲人用我地址登記,然後佢密密偷信,將啲寄俾種票小黃人嘅信偷走曬
其實都唔使點boycott ,或者點boycott 都作用不大。

建制派或者所有親中陣營,佢地嘅投票人數應該都可以動員到一百萬左右,睇返2021年立法會選舉就知道,當年基本上已經冇晒泛民議員參選,出嚟投票嘅應該都係親中人士和親政府人士,呢班選民相信都幾難左右到佢哋去投票。

再睇返咁多屆選舉,區議會投票率都相比立法會選舉低,加上呢兩、三年香港政府嘅表現令一般市民大失所望,所以今次區議會選舉,有3成投票率(大約130萬人),比卡超都已經要開香檳慶祝。

引用:
原帖由 s336990 於 2023-12-5 16:34 發表

我通知咗選舉事務處
幾年前就偷信報過案,但佢地話無危急,我又無財物損失,佢地都做唔到嘢
所以我今次報咗選舉事務處,一但出事,有證有據,我甩到身嘛
早就通知咗我住址係無登記選民
即任何人用我住址都係種票
如果佢地唔做嘢,咁就係佢地問題
不如早啲去約個期睇睇醫生好,定時食藥,有幫助架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]