• 瀏覽: 24,217
  • 回覆: 178
  • 追帖: 3
  • 分享: 2
+6
周三(29日),美國《紐約時報》舉辦交易錄峰會(DealBook Summit),並播放了蔡英文的預錄訪問。蔡表示,中國大陸目前正面臨內部難題,目前不太可......



 
有時我想蔡英文可能「烏鴉咀」,聲稱中國大陸不太可能攻台,結果一語成讖。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/966753/蔡英文-大陸正面臨內部難題-目前不太可能攻台



係咪想趁機宣佈台灣獨立呀,千祈唔好博呀


白痴,如果內部有問題,就更加需要發動戰爭啦,唔明問美國。


所以呢?係咪想叫台灣班選民唔使驚中共武統,2024 可以安心選綠營姓賴果個嗎?


[隱藏]
依隻吉米牙係咪無出鏡好耐... 唔出嚟講野我仲以為佢瓜咗


大小姐真係好 Q ON 9 


蔡大嬸你試下今日正式話獨立呀?包你班人渣敗類見唔到今晚唧月亮


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
大陸唔攻台, 但美國都要妳買武器.


[隱藏]
菜陰魂試試宣布獨立,睇下是否會有戰爭


感覺台灣人要迎來戰爭了............台灣人準備好死未.........!!
台男準備在戰場戰死.........女人逃亡去外國當妓女............台灣你準備好未....!!



台灣宣布獨立,睇下老解會唔會即刻攻台??


引用:
原帖由 chaolininin 於 2023-12-1 13:23 發表

菜陰魂試試宣布獨立,睇下是否會有戰爭
你真不懂民進黨..........他們就是準備要同北京戰爭......才會說出這句....!!
烏克蘭2.0...............台灣人在外國的資產準備要被西方國家充公........唉......!!
用來支付軍備購買.....!!



美國正面臨內部難題目前很難護台


[隱藏]
引用:
原帖由 ansonkpl 於 2023-12-1 12:48 發表

係咪想趁機宣佈台灣獨立呀,千祈唔好博呀
只要這次選舉民進黨勝.........台灣好大機會宣佈獨立.......!!
並且會說是台灣民眾受權.....準備看好戲....!!



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]