• 瀏覽: 14,444
  • 回覆: 91
+2
日本東京電力公司自8月24日啟動首輪核污水排放工作,港府同日禁止日本共10個都縣的水產品進口,至今已滿3個月。政府最新數據顯示,日方排放核廢水

香港人都係信科學的

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/965842/核污水-排放逾三月-港進口日本水產反升兩成-餐廳-而家冇人理

好明顯又有 19 「YS9」走私返內地啦 

一定不會買

啲五毛賤畜、狗菜人礦嗰陣講到世界末日,又話日本水產無人買,又話全個海洋核污染,嗰陣我一早落時間囊,半年後無人提,點知三個月唔夠,已經復常

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-11-30 08:32 發表

日本東京電力公司自8月24日啟動首輪核污水排放工作,港府同日禁止日本共10個都縣的水產品進口,至今已滿3個月。政府最新數據顯示,日方排放核廢水

引用:
港府目前已禁止日本東京、福島、茨城、宮城、千葉、群馬、栃木、新潟、 長野和埼玉共10個都縣的水產進口香港,包括所有活生、冷凍、冷藏、乾製或以其他方式保存的水產品、海鹽以及海藻。
對特區政府把關有信心

跌了9成, 升返2成.

100% -> 10% -> 12%.

2% 猛吹2成.

引用:
原帖由 好好吃飯 於 2023-11-30 08:41 發表

啲五毛賤畜、狗菜人礦嗰陣講到世界末日,又話日本水產無人買,又話全個海洋核污染,嗰陣我一早落時間囊,半年後無人提,點知三個月唔夠,已經復常
引用:
海豐水產負責人郭先生表示,早前其店超過七成水產都是來自日本,日本排放核廢水之後,逾七成水產改為其他國家,如法國、西班牙、愛爾蘭、澳洲等
原來實情係咁既,相信呢位郭先生就係 ching 所講既五毛賤畜 

引用:
原帖由 楚曉 於 2023-11-30 08:50 發表

跌了9成, 升返2成.

2% 猛吹2成.
升2成係指和上年10月相比。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-11-30 09:04 發表

高尚香港人就係要同中央政府對著幹!
算5算軟對抗
各拉得

引用:
原帖由 楚曉 於 2023-11-30 08:50 發表

跌了9成, 升返2成.

2% 猛吹2成.
黑媒唔係咁吹邊有YS9信

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-11-30 08:32 發表

以香港人的智商,怪不得俾人超越啦,同D淨係識食的豬有咩分別?

引用:
原帖由 凡間薯仔 於 2023-11-30 09:20 發表

黑媒唔係咁吹邊有YS9信
升2成係指和上年10月相比

咁日本就更加唔需要求中國解禁啦。

主題標籤 #核廢水
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]