• 瀏覽: 21,909
  • 回覆: 112
+9
乜都係中國嫁啦

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-11-29 03:52 發表

日本東京周日(26日)上演一場冷兵器大戰,有珠寶店職員手持奇門兵器「刺股」(即鋼叉),力抗3名劫匪,成功將對方擊退。職員揮舞鋼叉退敵的威武影片在網上瘋傳,被日本網民激讚似知名電玩《三國無雙》中的武將。
相關新聞:
東京銀座商店被劫1億日圓名錶 勇婦關門夾賊阻逃 16至19歲疑犯落網
日本東京上野珠寶錶行林立,年初已接連發生搶劫案,令區內相關貴價品商店加強防盜。周日晚約6時40分,3名戴頭盔男子騎電 ...
乜公安唔係用緊?好有效的

引用:
原帖由 亞藍米 於 2023-11-29 04:49 發表

大陸有案例。拐子佬被熱心市民誤殺,拐子佬家屬申請天價索償成功。
有單個家長用車撞死個綁佢仔女既綁匪反而冇事喎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-11-29 03:52 發表

日本東京周日(26日)上演一場冷兵器大戰,有珠寶店職員手持奇門兵器「刺股」(即鋼叉),力抗3名劫匪,成功將對方擊退。職員揮舞鋼叉退敵的威武影片在網上瘋傳,被日本網民激讚似知名電玩《三國無雙》中的武將。
相關新聞:
東京銀座商店被劫1億日圓名錶 勇婦關門夾賊阻逃 16至19歲疑犯落網
日本東京上野珠寶錶行林立,年初已接連發生搶劫案,令區內相關貴價品商店加強防盜。周日晚約6時40分,3名戴頭盔男子騎電 ...
中式武備實用有效

引用:
原帖由 華爾哥夫 於 2023-11-29 06:50 發表

做記者仲大鄉理過呀毛,真係奇聞 
而家妓姐只係看圖作文喳

引用:
原帖由 亞藍米 於 2023-11-29 04:21 發表

你留意番香港/大陸案例,疑犯被重創,見義勇為熱心市民或保安都有刑事追究可能。
任何人可無需手令而逮捕任何他合理地懷疑犯了可逮捕的罪行的人。  

如果2019有引入這支武器,曱甴就唔敢咁猖狂

咪大陸公安常用鉄義多中間條野

中國一早使用鋼叉,日本有樣學樣

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-11-29 03:54 發表

照計應該唔係喎, 年紀輕同年紀大既日本男都係瘦既多

人有相似

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-11-29 04:12 發表

車, 呢支嘢可能又係中國供應的

淘寶有售, 230人仔, 
反而日本daiso我見唔到

妓者唔識又亂咁作,所謂「網民」都低能既

咪就係防暴叉囉,深圳商場、口岸經常見到,標準配置

防暴叉專門尅制持短武器匪徒

我想起有一集【盲俠座頭市】,官兵用長木梯成功尅制盲俠的劍

啱啱睇緊果邊ANN新聞,個肥佬店員係咁揮動鋼叉,嚇到3條賊仔雞飛狗走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]