• 瀏覽: 37,525
  • 回覆: 143
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 麥記魚柳包 於 2023-11-29 01:21 發表

https://youtu.be/zyx5l5L0Zcw?si=iuUcOe81PF0i0uSO
唔好故弄玄虛製造煙幕阻礙收回濫用公屋單位!!!
做個好市民!!!👍👍👍
好呀贊成👌

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2023-11-29 01:33 發表

羅淑佩亦指,房署已派人監察小紅書、Carousell、Airbnb等網上平台

優差
新聞係咪話收咗兩間?

引用:
原帖由 wize 於 2023-11-29 01:35 發表

佢點知深圳有冇樓?
佢去查囉

引用:
原帖由 stocky1010 於 2023-11-29 02:11 發表

呃完香港政府,重要上網晒命呃流量,寄生蟲
曬命累事

引用:
原帖由 acer2014 於 2023-11-29 02:21 發表

無600呎?有知的是面積800/實600。。。
600尺有海景,2200幾抵!

大陸網紅最叻著瑜伽褲西凸凸唔系邊有人睇

引用:
原帖由 我是板橋人 於 2023-11-28 23:04 發表

呢個乜嘢羅淑佩點知個大陸網紅、話深圳有樓係假呀?

如果大陸方面肯配合, 由大陸果邊起佢底, 並唔難.

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2023-11-28 23:55 發表

大陸出呢D片,通常要實名登記先,希望羅淑佩可以通報俾大陸聽,呢個戶口散播假消息,捉左佢!
x2

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2023-11-28 22:00 發表

早前有兩條「公屋開箱片」在網絡爆紅,一名「港媽」身穿瑜伽服,標榜自己以2,200元月租600呎的3房海景公屋,引發熱議。事件擾攘多日,

...
羅淑佩指,當局曾到該單位查問相關住戶,得知該女子非住戶或屋主,從而揭發影片造假,「嗰個屋苑無600呎單位,深圳有樓都唔係真。」

羅淑佩亦指,房署已派人監察小紅書、Carousell、Airbnb等網上平台,若發現懷疑濫用公屋個案,便用展開追查,直言當中已經有不少成功個案。

都幾好笑,個房屋署個女官問幾問就可以斷定該女子非住戶而且間公屋單位戶主沒講大話,真係犀利,查都唔駛查就話影片造假,香港真係騙地黃金,個個官是是旦旦求求其其去hea 做,唔怪得公屋已經淪為新移民天堂啦,

舉報完得個吉,跟手又入一批大陸新移民,本地人做足成世工都係租屋。真陰功

大陸有咩係真
仲話香港係國際金融中心遺址

引用:
原帖由 mib04 於 2023-11-28 22:04 發表

大陸網紅絕技,偷呃拐騙
全綱皆騙,冇樣係真,
為咗賣貨,乜都敢做,
坑呃拐騙,借屋炫富,
虛榮造假,弱智相信。

大陸嚟嘅十個十個內地有田有地有車有樓

大陸成日做假! 終於有官員做實事了

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2023-11-28 22:00 發表

早前有兩條「公屋開箱片」在網絡爆紅,一名「港媽」身穿瑜伽服,標榜自己以2,200元月租600呎的3房海景公屋,引發熱議。事件擾攘多日,

...
啊,即係唔使再查公屋人士,所有攞公屋的大陸都冇樓的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]