• 瀏覽: 19,017
  • 回覆: 122
+21
德媒德國之聲26日報道,德國研究機構近日公布的一份報告顯示:中國1月至9月的汽車出口已超過日本和德國,出口數字增長迅速,預計中國將是今年最大

中國製造! Go go go!
唔止超越日本、德國,過兩年要超越他們既總和!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/966255/德媒-超過德國後又超越日本-中國本年將成最大汽車出口國

你地一系死唔奮氣用自己的落後貴車, 一系乖乖比錢大陸賺.

東升西落~

係度預測啊,等陣會有人講:

1.大陸車廠股票跌
2.但係香港買特斯拉喔。外國冇見大陸車喔。
3.大陸冇晶片。
4.大陸條數有假
5.大陸野會爆
6.阿習去見拜登喔
7.大陸車cheap,一定買外國車。
8.大陸係偷技術。
9.點解大陸人又買特斯拉啊?

我合指一算。應該好快有人提。

引用:
原帖由 chenflie 於 2023-11-28 22:24 發表

1.大陸車廠股票跌
3.大陸冇晶片。
4.大陸條數有假
5.大陸野會爆
6.阿習去見拜登喔
8.大陸係偷技術。

大陸通常買外國牌子車通常係國內制造,買進口車稅太高,香港情況唔同不論何地生產一樣抽高稅率,所以少人選國產車

顧客自己選擇去買乜嘢車。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-11-28 21:57 發表

德媒德國之聲26日報道,德國研究機構近日公布的一份報告顯示:中國1月至9月的汽車出口已超過日本和德國,出口數字增長迅速,預計中國將是今年最大

其實呢,入口車係可以加稅嘅,中國入口車同本地車都唔同

引用:
原帖由 lpj88 於 2023-11-28 22:02 發表

你地一系死唔奮氣用自己的落後貴車, 一系乖乖比錢大陸賺.
港大校長正P K!

有黃屍問點熊解中國唔可以低調d,完來勤力考第一叫張揚!黃屍體真係冇腦的物件

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2023-11-28 21:57 發表

汽車同電器世界第一

中國進步不可逆轉!
唔明點解黃人曱甴會唔開心?

增速快的令人震驚

不了

MIC 唔緊要

係D牌子太柒

引用:
原帖由 chenflie 於 2023-11-28 22:24 發表

1.大陸車廠股票跌
3.大陸冇晶片。
4.大陸條數有假
5.大陸野會爆
6.阿習去見拜登喔
8.大陸係偷技術。

第6點要改。。。
一早已經有XP講話習大大要去佢老美臭西國瀨屎登。。
重要被無落機的紅地氈羞辱。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]