• 瀏覽: 27,097
  • 回覆: 118
+5
有網民分享近日在黃大仙,遇到有孕婦偕丈夫推BB車借錢,但BB車內真有BB,「伸手黨」面紗疑幻疑真,事主用一「絶招」測試,對方即現形。 事主在「黃大仙區友」FB發帖,講述事件,事發在上周五(24日)晚上7時35分左右。 事主:BB車上有B 事主在黃大仙東頭邨近王仲銘中學附近,一對說普通話夫婦推住一部BB車靠近,表示要坐巴士到大嶼山,「話自己冇現金,問我有冇港幣。」 情節如街頭出沒的「伸手黨」,不過,

我係男性都試過幾次類似 CASE ,記得都係後生女問攞錢坐車,我做法係幫佢 DO 八達通( 小巴或巴士)
佢地聽到我咁講之後嘅反應都係一樣...........唔需要喇

新聞來源連結:
https://www.stheadline.com/local-topics/3294682/黃大仙孕婦偕丈夫推BB車借錢-港男一絶招測試即現形-原來是Juicy叮

話佢知想試下孕婦既味道

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-11-28 15:06 發表

話佢知想試下孕婦既味道
唔知要幾錢炮金

BB內有隻狗🐶伸個頭出嚟⋯就即給 

落黎香港,但2公婆都冇現金??

揾警察幫佢

講到借錢,我連朋友都 say no, 更何況係街外唔識既人

真系孕婦????  甘認真入戲

引用:
原帖由 lokeunglok 於 2023-11-28 15:03 發表

有網民分享近日在黃大仙,遇到有孕婦偕丈夫推BB車借錢,但BB車內真有BB,「伸手黨」面紗疑幻疑真,事主用一「絶招」測試,對方即現形。 事主在「黃大仙區友」FB發帖,講述事件,事發在上周五(24日)晚上7時35分左右。 事主:BB車上有B 事主在黃大仙東頭邨近王仲銘中學附近,一對說普通話夫婦推住一部BB車靠近,表示要坐巴士到大嶼山,「話自己冇現金,問我有冇港幣。」 情節如街頭出沒的「伸手黨」,不過, ...
見到內地人都唔幫,因住又好似國泰blanket or carpet空姐個單咁比李家超聲討公開指責

引用:
原帖由 D9L 於 2023-11-28 15:17 發表

揾警察幫佢
最正確。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2023-11-28 15:06 發表

話佢知想試下孕婦既味道
大土婆特別想做

引用:
原帖由 lokeunglok 於 2023-11-28 15:03 發表

有網民分享近日在黃大仙,遇到有孕婦偕丈夫推BB車借錢,但BB車內真有BB,「伸手黨」面紗疑幻疑真,事主用一「絶招」測試,對方即現形。 事主在「黃大仙區友」FB發帖,講述事件,事發在上周五(24日)晚上7時35分左右。 事主:BB車上有B 事主在黃大仙東頭邨近王仲銘中學附近,一對說普通話夫婦推住一部BB車靠近,表示要坐巴士到大嶼山,「話自己冇現金,問我有冇港幣。」 情節如街頭出沒的「伸手黨」,不過, ...
後生女冇話用佢條底褲交換嗎?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-11-28 15:16 發表

落黎香港,但2公婆都冇現金??
咁大個肚無啦啦拖B係市區岀現?

其實咁樣可以呃到好多錢架咩?

主題標籤 #八達通
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]