• 瀏覽: 18,463
  • 回覆: 112
  • 追帖: 1
+14
據英國傳媒報道,德勤及畢馬威建議部份美國高層前往香港期間,使用「拋棄式手機」(burner phone),避免使用平常的工作電話。報道又指出顧問公司

有冇咁誇張呀,中國企業怕你偷d資料去美國就真

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/財經快訊/965917/德勤及畢馬威等據報建議美國高層訪港期間-使用拋棄式手機

德勤及畢馬威咁 Q 勁

做乜唔收埋佢哋香港嘅辦公室呀????

ED 死契弟公司,唔會又係「口中反中,身體奶共」呀???

"Smartphones With Popular Qualcomm Chip Secretly Share Private Information With US Chip-Maker:"
https://www.nitrokey.com/news/20 ... ation-us-chip-maker

用高通手機最多發送你嘅個人資料到高通總部

用完唔要可以俾我

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-11-28 11:59 發表

德勤及畢馬威咁 Q 勁

ED 死契弟公司,唔會又係「口中反中,身體奶共」呀??? :smile_ ...
幫外資查外資控制嘅國內同香港公司嘅數

用飛鴿傳書吖笨

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-11-28 11:59 發表

德勤及畢馬威咁 Q 勁

ED 死契弟公司,唔會又係「口中反中,身體奶共」呀??? :smile_ ...
「口中反共,身體奶共」同喺香港瀨死嘅黃狗手joke一L樣

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-11-28 09:04 發表

據英國傳媒報道,德勤及畢馬威建議部份美國高層前往香港期間,使用「拋棄式手機」(burner phone),避免使用平常的工作電話。報道又指出顧問公司

驚就晤好來,又要來又要驚!

引用:
原帖由 人之初大大 於 2023-11-28 09:04 發表

咁咪即係製造垃圾,咁唔環保既事都做得出.

仲唔認係外國政府間諜

外資承應手機本身都好易HACK

「拋棄式手機」(burner phone), 燒部比你.

引用:
原帖由 虎榮 於 2023-11-28 12:07 發表

驚就晤好來,又要來又要驚!
X2

引用:

或者,可能驚奶共比美帝知道🤭

老美用開的入侵手法...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]