• 瀏覽: 7,865
  • 回覆: 58
本主題由 YanNessIsMe 於 2023-11-28 11:10 移動
舖位投資者入市。盛滙商舖基金新近以2,800萬元購入上環禧利街一個地舖,原業主為持貨約30多年的長情業主,舖位期間一直用作老牌茶記「孖沙茶餐廳」,是次沽貨賺11倍。據了解,孖沙茶餐廳沽貨後預計在今年年底結業。
上述舖位為上環禧利街23號金城樓地舖,面積800平方呎,過去35年一直由業主自用作孖沙茶餐廳,該舖位早前放盤叫價4,800萬元,不過近日降價至2,800萬元沽出,即大幅減價2,000萬元,減幅高達42%,成交呎價3.5萬元。

廁所式裝修買少見少
三蛋飯加幾迪豉油39元 真係你情我願,唔怪得香港咁多騙案,咁多傻仔一個宗旨“你情我願 ”

醒覺果d北上消息,願意畀人呃嘅繼續在香港消費

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/地產樓市/965620/上環老牌茶記-孖沙茶餐廳-劈4成賣自用舖-三眼仔叉燒飯成絕響?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news&fbclid=IwAR1f7F6e1jg1K_7FTBwEZsG-M9S9va35NPca8Qfec2fHneKEBjmJj4FIgUk

呢間真係好耐囉

減2000萬成交, 又真係好誇張
趕住退休移民?

2800萬退休兼養埋下一代

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2023-11-27 16:14 發表

2800萬退休兼養埋下一代
養多代都得

出街食呢碟叫傻仔飯

污糟邋遢,坐得又唔舒服

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2023-11-27 14:17 發表

舖位投資者入市。盛滙商舖基金新近以2,800萬元購入上環禧利街一個地舖,原業主為持貨約30多年的長情業主,舖位期間一直用作老牌茶記「孖沙茶餐廳」,是次沽貨賺11倍。據了解,孖沙茶餐廳沽貨後預計在今年年底結業。
上述舖位為上環禧利街23號金城樓地舖,面積800平方呎,過去35年一直由業主自用作孖沙茶餐廳,該舖位早前放盤叫價4,800萬元,不過近日降價至2,800萬元沽出,即大幅減價2,000萬元, ...
三蛋加叉燒賣39唔算貴啦

引用:
原帖由 skirt333 於 2023-11-27 16:18 發表

出街食呢碟叫傻仔飯
未食過

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2023-11-27 14:17 發表

上述舖位為上環禧利街23號金城樓地舖,面積800平方呎,過去35年一直由業主自用作孖沙茶餐廳,該舖位早前放盤叫價4,800萬元,不過近日降價至2,800萬元沽出,即大幅減價2,000萬元, ...
39蚊碟飯真係良心價

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-11-27 16:30 發表

39蚊應該係疫情前
起碼5年我無再幫襯過佢
四眼老板娘勁臭串

茶記姐,會吾會吹得過火位呀?叉燒工場貨,係要少少技術煎隻蛋姐!講到失傳咁款

呢一間嘢我以前成日去飲下午茶同嗰啲阿姐成日吹水廚房個高佬都好好傾收銀嗰兩公婆而家老咗好多啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2023-11-27 16:28 發表

污糟邋遢,坐得又唔舒服
你有冇去過飲茶呀?以前我成日去㗎架車擺喺出面阿姐會同我睇車有抄牌拿拿聲出聲我真係定過你呀佢杯奶茶真係好飲嘅!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2023-11-27 16:30 發表

佢嗰啲雞髀幾好食㗎我年紀大呀唔夠膽食咁多生雞蛋驚唔消化

引用:
原帖由 paulchen 於 2023-11-27 16:59 發表

39蚊應該係疫情前
起碼5年我無再幫襯過佢
四眼老板娘勁臭串
你講個老女人定是後生啲嗰個呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]