• 瀏覽: 1,940
  • 回覆: 10
其實,覺得而家香港股市已經冇乜嘢大資本想入市,剩返嗰啲,星斗市民,星斗市民邏輯性根本唔強,見升買升,
香港政府搞個乜乜柒柒新指數,揀啲新嘅潛質股入去,冇咩死貨,參與人數又少,好容易拉升,吸引,公屋姐姐,家庭婦孺,好賭之徒,入市。

正如而家北証50!拉升成本平!!
睇吓夠唔夠人衝入去,接貨頂住個市,頂得住個市,慢慢慢慢,就會有大資本進場。

大資本入場,有人做莊,局面就會穩定,長勝長有。

識時務者為俊傑,“當事實改變之後,我的想法隨之改變,您呢?”
北證嘅成交細銀碼細, 成班有錢佬喺度炒上炒落, 順便溝女。 俾個Number你, 你買完之後,咁幾百萬都可以炒上百分之二三十?咁樣賺賺到錢,條女又開心

引用:
原帖由 whiskybase 於 2023-11-27 11:52 發表

北證嘅成交細銀碼細, 成班有錢佬喺度炒上炒落, 順便溝女。 俾個Number你, 你買完之後,咁幾百萬都可以炒上百分之二三十?咁樣賺賺到錢,條女又開心
聽人講中央好似出咗政策指引,北証大把前途,真定假就唔知啦。

中國市民,應該儲埋唔少錢,如果可以將啲錢全部吸引去北証,頂起北証,應該都係有可能嘅。

點多好過,同上證糾纏!

3000,3000,又3000!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2023-11-27 12:10 發表

聽人講中央好似出咗政策指引,北証大把前途,真定假就唔知啦。

中國市民,應該儲埋唔少錢,如果可以將啲錢全部吸引去北証,頂起北証,應該都係有可能嘅。

點多好過,同上證糾纏!

3000,3000,又3000!!
咁你自己去先啦

引用:
原帖由 whiskybase 於 2023-11-27 12:26 發表

咁你自己去先啦
香港人好似冇權開戶口!

聽聞今天北証大跌,朕,已經懶得去查證。

引用:
原帖由 狂人甲 於 2023-11-27 12:35 發表

香港人好似冇權開戶口!
有錢點會開唔到戶口啊?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2023-11-27 12:35 發表

香港人好似冇權開戶口!
原來開唔到戶㗎

引用:
原帖由 quing 於 2023-11-27 21:17 發表

原來開唔到戶㗎
你聽佢噏啊

引用:
原帖由 whiskybase 於 2023-11-27 21:21 發表

你聽佢噏啊
即係假嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]