• 瀏覽: 19,234
  • 回覆: 105
俄羅斯上周六(25日)對烏克蘭發動開戰以來最大規模的無人機攻擊後,首都莫斯科在內多個地區翌日遭無人機攻擊。與此同時,美國

得國坦克完成戰敗任務,輪到老美M1A1主戰坦克出場表演

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20231126/bkn-20231126210323088-1126_00992_001.html

無空中保護,坦克便是活靶,比人狂炸.

引用:
原帖由 33388 於 2023-11-27 01:04 發表

無空中保護,坦克便是活靶,比人狂炸.
老美坦克設計出來是比人狂炸的,否則重裝甲便沒意義了

美國早前向烏克蘭交付全數31輛M1A1阿布拉姆斯主戰坦克,近日網上流傳該款武器在東部戰場作戰的畫面。

唔知有幾多架真係開動。

打仗當然要慢慢打,美國係帝國墳場"阿富汗"贏左每一場戰爭,但輸左整場戰爭。20年使左2萬億。
而家援烏1年8個月都係使左800幾億,直頭抵到爛。當然要慢慢拖住打。
打仗冇輸贏,只有戰爭目的。

正,又有目標了🎯

烏克蘭打咗兩年都打唔嬴得 3 日糧嘅俄羅斯 

證明 ED 人渣軍事專家係幾咁廢 

引用:
原帖由 .Phokoan. 於 2023-11-27 00:23 發表

俄羅斯上周六(25日)對烏克蘭發動開戰以來最大規模的無人機攻擊後,首都莫斯科在內多個地區翌日遭無人機攻擊。與此同時,美國

得國坦克完成戰敗任務,輪到老美 ...
根據資料,M1AI 係 80 年代嘅產品。  
美國俾 80 年代咁 Q 落後嘅武器俾烏克蘭用????
C 兄,我驚我查錯,唔係好識 ED 坦克,所以 M1A1 真係咁舊嘅款????

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2023-11-27 01:42 發表

美國早前向烏克蘭交付全數31輛M1A1阿布拉姆斯主戰坦克,近日網上流傳該款武器在東部戰場作戰的畫面。

唔知有幾多架真係開動。
應該話吾知幾多架賣左

有美國間諜入左俄羅斯境?還是衛星導航控制無人機?

中國出了一個冇膽平!
俄羅斯又出了一個冇膽京!
冇膽京比美國踩到上心口!
連一個弱雞小國都可以打到俄羅斯千瘡百孔!
俄羅斯時常自誇的先進常規武器從來冇用過去對付烏克蘭!
兩個冇膽領導人最後害到中俄臉目無光!

又多啲炮灰

引用:
原帖由 .Phokoan. 於 2023-11-27 00:23 發表

得國坦克完成戰敗任務,輪到老美 ...
👍👍👍👍👍

911毛人機

烏狗咁垃圾, 俾乜佢哋揸都冇L用.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]