• 瀏覽: 6,652
  • 回覆: 13
提示: 違規內容已被屏蔽
師兄你去美國睇吓邊樣有先再講啦

引用:
原帖由 擒高擒低靠腰力2 於 2023-11-7 00:10 發表

乜L野中國社會主義核心價值觀。
富強,民主,文明,和諧,自由,平等,公正,法治,愛國,敬業,誠信,友善。
全部都係大話!全部都係扼x啲國民!

共產黨有富強既咩?
共產黨有民主既咩?
共產黨有文明既咩?
共產黨有和諧既咩?
共產黨有自由既咩?
共產黨有平等既咩?
共產黨有公正既咩?
共產黨有法治既咩?
共產黨有愛國既咩?
共產黨有敬業既咩?
共產黨有誠信既咩?
共產黨有友善既咩?
共產黨有富強既咩?
共產黨有民主既咩?
共產黨有文明既咩?
共產黨有和諧既咩?
這一組是在國家層面上努力的方面。

共產黨有自由既咩?
共產黨有平等既咩?
共產黨有公正既咩?
共產黨有法治既咩?
這一組是在社會層面上努力的方向。

共產黨有愛國既咩?
共產黨有敬業既咩?
共產黨有誠信既咩?
共產黨有友善既咩?
這一組是在個人層面上努力的方向。

即是說要做到這些目標,個人都用責任,不是飯來張口等著別人給你一個美麗世界享受。請問你自己又做了幾分呢?

口號嘅嘢,係咁架啦,全世界都一樣。唔通講聖上萬歲,就真係有一萬歲咩。

引用:
原帖由 擒高擒低靠腰力2 於 2023-11-7 00:10 發表

富強,民主,文明,和諧,自由,平等,公正,法治,愛國,敬業,誠信,友善。

共產黨有富強既咩?
共產黨有民主既咩?
共產黨有文明既咩?
共產黨有和諧既咩?
共產黨有自由既咩?
共產黨有平等既咩?
共產黨有公正既咩?
共產黨有法治既咩?
共產黨有愛國既咩?
共產黨有敬業既咩?
共產黨有誠信既咩?
共產黨有友善既咩?
黃到出汁就自然會將事情盡力扭曲

當每逄星期六、日、長假期係各個口岸入內地嘅港人。
仲有冇人感受到樓主講嘅嘢係唔係口號?
中國係度變緊、唔變嘅係樓主呢一類人。
人哋係度變、你就原地踏步。
都好嘅、擁有一顆不變的心。永遠生活係自己夢境內。

共產黨有富強既咩?GDP全球第二
共產黨有民主既咩?首創民主集中制
共產黨有文明既咩?詩詞歌賦琴棋書畫都贏台灣
共產黨有和諧既咩?治安出咗名好
共產黨有自由既咩?喺香港無啦啦都俾人制裁大陸唔會
共產黨有平等既咩?全世界邊個地方有平等㗎?
共產黨有公正既咩?肯定公正過美國法院
共產黨有法治既咩?同上
共產黨有愛國既咩?黨國一家愛黨就係愛國
共產黨有敬業既咩?996
共產黨有誠信既咩?
共產黨有友善既咩

有呢班白痴反共L, 共產黨何愁大事不成。

呢d野洗x講既咩,全世界係得大陸響度講講講,心虛先會係咁講

引用:

共產黨有富強既咩?
共產黨有民主既咩?
共產黨有文明既咩?
共產黨有和諧既咩?
共產黨有自由既咩?
共產黨有平等既咩?
共產黨有公正既咩?
共產黨有法治既咩?
共產黨有愛國既咩?
共產黨有敬業既咩?
共產黨有誠信既咩?
共產黨有友善既咩?
全部都說到做到。
我就覺得共產黨呢廿幾年做得幾好喎。

引用:
原帖由 擒高擒低靠腰力2 於 2023-11-9 06:13 發表

呢d野洗x講既咩,全世界係得大陸響度講講講,心虛先會係咁講
外國講呢啲,你識L聽咩!

其他就唔講啦....
淨係講美國就起碼一半以上係持續退步中.....

引用:

共產黨有富強既咩?
共產黨有民主既咩?
共產黨有文明既咩?
共產黨有和諧既咩?
共產黨有自由既咩?
共產黨有平等既咩?
共產黨有公正既咩?
共產黨有法治既咩?
共產黨有愛國既咩?
共產黨有敬業既咩?
共產黨有誠信既咩?
共產黨有友善既咩?
部分人好鍾意用一個絕對值去否定一啲事實.
話人喊口號, 不如詳細啲講其他社會相對中國點樣更

富強,民主,文明,和諧,自由,平等,公正,法治,愛國,敬業,誠信,友善

如果唔解釋, 其實樓主咪又係只係喊緊一堆多個”既咩?”嘅口號.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]