• 瀏覽: 27,279
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
+8
台媒《ETtoday新聞雲》報道,台灣的前總統馬英九於當地時間16日下午在美國紐約大學發表演說時批評部分美國人士「意圖把台積電當武器」、「意圖把台

前老美國安咁快跳出來護主 唔通小馬哥說對了

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/952103?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

九哥從來都無台獨意識
佢係近30年來「最好」總統
其他實在太垃圾
李登輝,陳水扁,菜婆 

提示: 違規內容已被屏蔽
4年前美國夠想將香港變烏克蘭, 但阿爺淨係坐係北京個張椅輕描淡寫一句國安法已經咩牛鬼蛇神都雞飛狗走啦 , 至於台灣, 中國從來無念過去侵略他人更何況係自己龍的傳人

蔡總統都無台獨意識啦
蔡總統令愈嚟愈多台灣人心甘情願高舉清天白日滿地紅旗
令更多台獨人士甘心高唱「三民主主義,吾黨所忠」

引用:
原帖由 paulchen 於 2023-10-17 12:49 發表

九哥從來都無台獨意識
佢係近30年來「最好」總統
其他實在太垃圾
李登輝,陳水扁,菜婆 
但係佢不作為 導致百年老店被菜英文抄家 九哥得貞節牌坊 輸掉江山 都係垃圾

係人都知, 美國既想法都已經拎上枱啦

引用:
原帖由 s-chris 於 2023-10-17 12:59 發表

蔡總統都無台獨意識啦
蔡省長直情冇自己意識.
基本上是美國的傀儡.
蔡省長的假大學論文亦都可能是痛腳, 被美國威脅着.

不過, 馬英九是暗台獨, 傾向"拖延式"台獨.

全世界打扙葷伙偒會最賺錢, 打到全世界爛曬, 到果時, 葷伙傷有大把銀兩1%價去全世界炒底買平貨

美前國安顧問「每人派支AK47」係你講 今日烏克蘭明日台灣 

今日烏黑爛,明曰呆灣儍仔!

引用:
原帖由 楚曉 於 2023-10-17 13:05 發表

蔡省長直情冇自己意識.
基本上是美國的傀儡.
蔡省長的假大學論文亦都可能是痛腳, 被美國威脅着.

不過, 馬英九是暗台獨, 傾向"拖延式"台獨.
蔡總統講過佢係讀中國嘅書長大
受中國文化影響
佢係中國人
如果佢係美國傀儡
咁台獨更加無運行
美國多次強調反對台獨

引用:
原帖由 s-chris 於 2023-10-17 12:59 發表

蔡總統都無台獨意識啦
菜菜子忙著做愛發電?

當然是荒謬啦,因為美國係想台灣衰過烏克蘭呀。

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2023-10-17 13:18 發表

菜菜子忙著做愛發電?
點都好過搞台獨得罪習主席

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]