• 瀏覽: 15,069
  • 回覆: 64
現在連日本韓國都準備加入北約,北約東亞辦事處都設立了

引用:
原帖由 紫砂壺 於 2023-10-16 15:11 發表

現在連日本韓國都準備加入北約,北約東亞辦事處都設立了
以色列認為自己是葉問
足以一打十

佢成日撩跤打,其他成員唔想被拖落水,唔會留低。

以色列長期佔領別國土地,邊可能加入北約,歐洲無咁蠢幫以色列幫到上身。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2023-10-27 21:20 發表

以色列長期佔領別國土地,邊可能加入北約,歐洲無咁蠢幫以色列幫到上身。
拜登晤歐盟領袖 稱雙方共同支持烏克蘭與以色列
https://gbcode.rthk.hk/TuniS/news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1724146-20231021.htm

引用:
原帖由 太卷之王 於 2023-10-27 22:27 發表

拜登晤歐盟領袖 稱雙方共同支持烏克蘭與以色列
https://gbcode.rthk.hk/TuniS/news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1724146-20231021.htm
烏克蘭都無法加入北約,以色列邊可能。七少陣啦。

以色列已經係背後指揮美國指揮北約。 仲洗乜加入?

以色列係美狗嘅中主國

引用:
原帖由 未來賢淑的棉花 於 2023-10-29 12:21 發表

北約主力咪又係美國,同美國簽約同北約有咩分別,睇吓菲律賓
分別就係北約有義務防衛所有成員國。美軍到今日都不肯幫影帝打仗,只係送武器,咁影帝同拉登分別真係唔係好大,當年CIA都係送錢送武器比拉登抗蘇架啦。

所以,七少陣可以嗎?

而家興金磚國家公約。

引用:
原帖由 未來賢淑的棉花 於 2023-10-29 17:38 發表

各自簽呀無知,試吓直接攻擊日本,菲律賓,南韓睇吓有咩後果,笨實烏克蘭咩都唔係呀白痴
咁你既意思係北約可以解散? 芬蘭加入北約正傻仔?  

講野前先用腦,無的話去街市買一個都好。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-10-29 22:25 發表

呢個組織同北約無得比
確實無得比, 北約是一個歐洲軍事組織, 由美國牽頭話語權, 歐洲各國加入的軍事聯盟. 
金磚國家是由巴西、俄羅斯、印度、中國和南非五國組成的非軍事經濟組織, 今年加入沙特、伊朗、阿聯酋、埃及、埃塞俄比亞、 阿根廷來自世界各成員. 
相對北約只是一個地區軍事聯盟, 不事生產只是擴展軍事到東歐, 達成美國的軍事野心.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]