• 瀏覽: 23,395
  • 回覆: 279
+13
引用:
原帖由 carters 於 2023-10-3 17:37 發表

本地人才招聘顧問公司今日(3日)公布一項調查發現,逾半香港專業人士正在考慮或計劃搬出香港,當中96%人已為海外工作做好準備,60%人正在跨國公司尋找職位。董事 ...
香港人只講金錢,令人沒有生活的自由和自信,他們對這種生活一早就厭惡了。

引用:
原帖由 carters 於 2023-10-3 17:37 發表

本地人才招聘顧問公司今日(3日)公布一項調查發現,逾半香港專業人士正在考慮或計劃搬出香港,當中96%人已為海外工作做好準備,60%人正在跨國公司尋找職位。董事 ...
107隻曱甴,小圈子調查之前試過好多次啦。小你老母,40歲去外國工作? 搏咩? 搏溝鬼妹定搏自己跑得快過後生仔?

應該有二百幻人,減半都有一百幻

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2023-10-3 18:42 發表

107隻曱甴,小圈子調查之前試過好多次啦。小你老母,40歲去外國工作? 搏咩? 搏溝鬼妹定搏自己跑得快過後生仔?
搏一搏可否過到生活的第二種態度。

香港地小人多已經夠逼,走多d人係好事。

引用:
原帖由 地獄灰手背 於 2023-10-3 18:49 發表

搏一搏可否過到生活的第二種態度。
咩態度?一個成功人士平時無兩種以上態度? 哦~講緊果D 渣人呀~

引用:
原帖由 米當股神係廢人 於 2023-10-3 18:52 發表

咩態度?一個成功人士平時無兩種以上態度? 哦~講緊果D 渣人呀~
可否解釋更多?🤔

107人咁多人的訪問好很有代表性,情況好很嚴重,真係好很恐慌。

引用:

撈唔掂咪又第一時間死返嚟

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-10-3 17:38 發表

香港真係要取消佢哋嘅戶藉
取消咗香港身份證,就可以加快上公屋

引用:

跑光光

專業物管
專業搞衛生
專業掟磚

107人代表香港所有專業人士????

千奇唔好被騙去柬甫塞打工,拐去KK園,一去無回頭。

引用:
原帖由 郭子怡 於 2023-10-3 18:04 發表

按摩算唔算係專業
專業打飛機