• 瀏覽: 8,981
  • 回覆: 10
引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-10-3 10:34 發表

中國恒大9月28日晚間發布公告,稱公司董事會主席許家印因涉嫌違法犯罪,已被依法採取強制措施。內地著名企業創維創始人黃宏生近日拍片斥責許家印「

...
佢係外腳正拳搞你中腳嘅代你淫之麻

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2023-10-3 10:43 發表

要立威祭共同富裕大旗,唔係難服衆!

先放風傳媒,再行抄家!?
外腳用代你淫搞屎你都睇唔到? 2萬億

引用:
原帖由 ruspc2 於 2023-10-3 10:46 發表

聞說抄左家,但錢已走。
佢啲腳色同洗米嘩有口羊分別?

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-3 16:08 發表

2萬億個屁,土地仲有1.9億平方米,仲有一堆資產 子公司。
許家印最大問題系申請外國保護自己資產。
個人申請破產保護? 佢老幾, 美腳做咩要保護佢呀?

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-3 23:55 發表

恒大有海外美元債,如果債權人申請海外破產,許家印在海外的資產就會被凍結,用來還海外債務。
明未,你連基本常識都吾知。
恒大會有幾多支慘係美腳呀?,好X多, 多都可以還清啲債?  又例如香港有邊間地產商會有支慘係美腳咁, 用下腦啦。

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-4 00:11 發表

海外美元債370億美元者,幾多都好,因為海外債權人提出破產申請,公司負責人資產都會被凍結,所以要提出破產保護。
許家印大概率吾少資產响美國,一旦法院接納破產申請,負責人財產就好危險。
你都吾讀書
恒大係美腳會有幾多支產呀?  會有370億美元支產? 用下腦都知道無啦, 走去美腳搞把L咩 
用下腦都知公司支產同個人支產係分開啦, 法律嘅嘢, 你識條鐡咩

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-4 00:29 發表

笨7  廢事同井底之蛙9up
你連基本個人支產同公司支產互不相干你都唔知道, 仲話人井底之蛙9UP, 面皮厚到呢

明明背後有外腳細力, 揾你衣啲2打6洗地

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-4 00:29 發表

笨7  廢事同井底之蛙9up
定係你意思話果370億美元, 借返嚟, 一直存係美腳無郁過呀?

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-4 13:44 發表

370億美元系恒大海外債務。
咁有幾多支產係美腳呀? 
點解要去美腳搞? 唔通果370億根本由一開始都無攞返大陸, 一直存係美腳?

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-4 13:56 發表

系海外d傻仔債權人借錢俾恒大洗啊,宜家收吾到本金,怕到死,好多跳樓,所以要揾許家印算賬
海外果啲緊唔係傻仔啦, 實際係恒大嘅指揮官啦, 叫許發高息債比勾周拳貴, 臨爆之前叫許將啲流動支產移去美腳先, 如果唔係, 咁係美腳搞破產保護CH 15為啲乜。

引用:
原帖由 再吹就真系爆喇 於 2023-10-4 17:50 發表

咁你繼續借啦,傻仔。
如果啲錢唔係運咗好多去美腳, 咁申CH15係無用架 
美腳髪庭只對係美腳支慘有屍髪管核權,
所以應該有大量恒大嘅流動支產爆之前預先運到美腳銀行戶口 
成件事咪係有勾周拳貴參與囉, 靠許一人點可以識咁搞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]