• 瀏覽: 23,175
  • 回覆: 115
+7
引用:
原帖由 patc0929 於 2023-10-3 07:57 發表

概歎唔係香港人😔🥹
港人會小狗你「如果我出左事邊個負責啊」

引用:
原帖由 505249341 於 2023-10-3 07:58 發表

生命誠可貴
佢媽媽都吾想佢咁
16歲有無限嘅未來…個天今次比咗個機會唔死得……你就要重新出發好好活出個未來

引用:
原帖由 green2016 於 2023-10-3 08:29 發表

2019 年你係咪好開心呀?
無啦啦又點解諗2019年

引用:
原帖由 patc0929 於 2023-10-3 07:58 發表

所以d人成日話南亞裔攪事。
話巴基司坦男唔好,其實唔係架。
佢地今次咪出手救左一條人命。
呢個世界邊度都有好人壞人,乜嘢仗義每多乜乜輩,負心又乜乜人,做好人,其實係睇你有冇心。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-10-3 07:36 發表

昨日尖東海傍發生墮海及路人與警員英勇救人事件。現場消息指,一名16歲少女於傍晚時份來到上址,她突然把手提電話交予途人,表明尋死,並叫途途人打電話報警,然後便躍身跳下海中。

警方接報迅速派員前往,一名軍裝巡邏小隊姓陸警長到場見女事主在海中浮沉,後腦差不多已被水完全淹過,情況危急,馬上卸下裝備落水救人。一位熱心途人亦下水一起拯救,最終成功救起女事主,清醒送院。
少女無恙後將尋死原委和盤托出。據 ...
多謝香港警察

引用:
原帖由 patc0929 於 2023-10-3 07:58 發表

所以d人成日話南亞裔攪事。
話巴基司坦男唔好,其實唔係架。
佢地今次咪出手救左一條人命。
南亞人一早係香港已出現
一直都相安無事

識講廣東話個批南亞人
一早完全溶入成為香港人
所以我從來唔會歧視佢地

人類不會死亡

永生

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-10-3 08:36 發表

多謝香港警察
長沙灣揸車走左去果個就多謝!😂

遲下可能登報嗚謝香港d所謂警察!

引用:
原帖由 唔準笑拜登 於 2023-10-3 08:00 發表

少女無恙後將尋死原委和盤托出。據悉,女事主由內地移居香港,持有香港身份證,最近患上癌症的母親不幸離世,加上自己的校內成績不理想,於是「不開心」下自尋短見。

我仲以為畀人食咗隻豬
內地人移居香港 
帶畀本地香港人好多煩惱
中央要正視問題
你老母由內地移居香港生左你帶畀香港人好多煩惱?

引用:
原帖由 ballking113 於 2023-10-3 08:47 發表

你老母由內地移居香港生左你帶畀香港人好多煩惱?
你老母就移居

唔好啊, 16歲仲有好多野玩........

引用:
原帖由 Himhim0930 於 2023-10-3 08:47 發表

長沙灣揸車走左去果個就多謝!😂

遲下可能登報嗚謝香港d所謂警察!
其實無睇新聞內容係無必要回覆㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]