• 瀏覽: 19,461
  • 回覆: 102
引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2023-10-3 06:39 發表

荃灣今日(2日)下午發生4車交通意外,其中一輛林寶堅尼及一輛的士損毀嚴重,當中有的士更翻轉,導致7人受傷,包括一名3個月大男嬰。事發後有附近車Cam片段曝光,直擊事發一刻。 相關報道:林寶堅尼與三車相撞 一的士被撼至打轉 7人傷包括3個月大男嬰 片段可見,當時一輛的士沿大涌道中線往荃灣路方向行駛,然而的士駛至現場時,因交通繁忙收慢。然而該名的士司機卻不想等待,扭軚切至右線試圖爬頭,右線行駛的林寶堅 ...
不自量力, 同林寶撼, 
有錢仔惡慣嘛, 撞爛件玩具咪買個件咯, 
反正條路為班打靶仔而起嘅, 見到尾燈當你羸!

引用:
原帖由 半生賢惠的測驗 於 2023-10-3 16:20 發表

不自量力, 同林寶撼, 
有錢仔惡慣嘛, 撞爛件玩具咪買個件咯, 
反正條路為班打靶仔而起嘅, 見到尾燈當你羸!
戇鳩仔有錢買到健康同生命?林寶咁樣撞埋佢,司機自己隨時死

引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2023-10-3 06:39 發表

荃灣今日(2日)下午發生4車交通意外,其中一輛林寶堅尼及一輛的士損毀嚴重,當中有的士更翻轉,導致7人受傷,包括一名3個月大男嬰。事發後有附近車Cam片段曝光,直擊事發一刻。 相關報道:林寶堅尼與三車相撞 一的士被撼至打轉 7人傷包括3個月大男嬰 片段可見,當時一輛的士沿大涌道中線往荃灣路方向行駛,然而的士駛至現場時,因交通繁忙收慢。然而該名的士司機卻不想等待,扭軚切至右線試圖爬頭,右線行駛的林寶堅 ...
就咁睇片,兩個司機都唔好得去邊

我又被投訴屏敝....
用吓腦啦!!
唔懂交例都心裹有數有多高速從後撞前車尾反轉再反..~~~
呢度市區燈位限50前面左線區塞爆...唔俾人轉線??  
全冇剎車50都唔會爆成咁吖!!
找港版+你略計吓車速撞擊磅數吖...笨!!

的士狗唔睇路面情況,話𨍭就轉!

傻牛有時間重brake, 可惜反應遲鈍

引用:

林寶為左啖氣??同錢作對?

的士幾錢墊底?

引用:
原帖由 初次變化的秋葉 於 2023-10-3 16:31 發表

戇鳩仔有錢買到健康同生命?林寶咁樣撞埋佢,司機自己隨時死
慘得過人地有財有勢, 可以風光大葬, 
無論生與死, 你班低端人口當埋條底褲都唔夠賠!

引用:
原帖由 半生賢惠的測驗 於 2023-10-3 17:38 發表

慘得過人地有財有勢, 可以風光大葬, 
無論生與死, 你班低端人口當埋條底褲都唔夠賠!
本人對你嘅曾經經歷深表同情

引用:
原帖由 初次變化的秋葉 於 2023-10-3 17:42 發表

本人對你嘅曾經經歷深表同情
你系林寶定系的狗, 做咩你會對號入座, 
系咪有親人過身, 所以睇得咁灰, 

難度系數有幾多??

引用:

切線死更, 林寶堅尼超速,有冇人證明到,肉眼目測,係唔可以成為證據,但切線, 交通警一 度就 無可遁形。

引用:
原帖由 sexkiller3 於 2023-10-3 11:06 發表

後車撞前車, 林寶基本已輸了9成.
我肯定你冇車牌cut線之前,冇睇清路面,已經係輸硬,但架的士唔係之前條線又可以 拗,但係若果架的士冇比撞飛,而係路面根本唔洗打,的士輸硬,問題係可唔可以拉埋 林寶堅尼落水,佢超速,責任一人一半,不過超速又如何可以證明, 當年林建岳超速, 交通警察 有雷射筆 做證據,上到庭一樣打輸,肉眼更加唔可以做證據。

除了商用and緊急服務外,立即禁子所有車輛行洗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]