• 瀏覽: 32,184
  • 回覆: 238
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 祝君人生更精彩 於 2023-10-2 23:41 發表

佢張綠卡晨早已經過期失效啦, 1450 又出黎誤導
佢仲有張中國香港身份證;話唔定有埋英籍~

引用:
原帖由 seanball 於 2023-10-2 23:47 發表

睇死大陸唔敢打

要打都係幾年後的事.

習派根本零可能 攻打台灣
打台灣,把 L 咪,
出一個航母作戰群 長期駐留台灣東部,
宣佈 台灣領空 為中國北京當局管理的防空識別區,任何外國飛行器 經過台灣上空,必須向北京指定機關通報。

這樣,北京中央政府 已經收回台灣 防衛權,
其它 由 台灣內部 自行管理 內部事務。
搞掂,開始 中國統一進程!

馬英九有香港出世紙!可以返香港定居佢個女同女婿都喺香港

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-10-2 23:51 發表

慘啦, 孫中山在台灣/大陸佢都無地位, 成為無主孤魂!
北京天安門 有孫中山 畫像,
在北京,毛澤東 也不是國父,
孫中山 才是國父!

有性格唔怕英姐小器

在馬英九心中,他只是「中華民國」國民,不是 「中國」忠誠志士!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-10-2 22:08 發表

台灣前領導人馬英九今晨在臉書(FACEBOOK)發文:「今天,我以十二萬分沉痛的心情,宣布拒絕出席今年10月10日的國慶大會」,並強調這是他過去40年來首次缺席。

馬英九解釋不出席的理由是,從前年開始,蔡英文政府將雙十節的英文名稱改成「Taiwan National Day」;翻譯成中文,就是「台灣國慶日」。「我們的國名什麼時候從『中華民國』改為『台灣』了?」

...
改名🤔好丫🤔

引用:
原帖由 祝君人生更精彩 於 2023-10-2 23:41 發表

佢張綠卡晨早已經過期失效啦, 1450 又出黎誤導
佢選舉果時早就解釋過
去美國留學,留學生申請綠卡方便打工
佢畢業返台灣後,就冇再用過綠卡入境美國
咁多年早就失效
最搞笑,佢當年選舉,民進黨啲人話佢係香港出世
唔只有美藉,仲有香港身份證同英國國藉

Taiwan R.O.C

引用:
原帖由 丫巴癲 於 2023-10-3 00:12 發表

改名🤔好丫🤔
篡改國號,想分裂祖國?死罪!

引用:
原帖由 呢個奔放的樓盤 於 2023-10-3 00:14 發表

Taiwan R.O.C
「矮化ROC」好似係陳水扁所為~

引用:
原帖由 大夯 於 2023-10-3 00:02 發表

馬英九有香港出世紙!可以返香港定居佢個女同女婿都喺香港
我睇馬英九會去美國安老~

引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-10-3 00:14 發表

篡改國號,想分裂祖國?死罪!
判丫唔該🤔

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2023-10-3 00:19 發表

「矮化ROC」好似係陳水扁所為~
宜家唔止矮化,係直情省略咗R.O.C呢幾個字。從前,不嬲都有呢3個字跟隨。台灣政府好明顯想再教育全世界及新一代,植入式潛意識改變台灣是中國一部分嘅歷史

引用:
原帖由 丫巴癲 於 2023-10-3 00:23 發表

判丫唔該🤔
判咗啦!等大陸過黎斬首咋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]