• 瀏覽: 13,383
  • 回覆: 67
+2
政府雷聲大雨點小!對住啲有錢佬嘥鳩氣!

最有應得!

真係好奇怪呀買得呢啲嘅咁你咁有錢嘅咁可以買大啲㗎

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-9-28 12:08 發表

呢的人, 罰佢錢冇用㗎, 一定要判佢地坐監,咁先會有阻嚇作用。
agree

離晒譜

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 28/9/2023 13:03 發表

連環船起屋法?
鬼知他們

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2023-9-28 13:49 發表

真係好奇怪呀買得呢啲嘅咁你咁有錢嘅咁可以買大啲㗎
個個買左之後,則師就會幫佢地偷建。

咁嚴重,業主有責任!判監,充公物業先合理

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2023-9-28 10:35 發表

契都釘埋……證明改得好能過份,今次班有錢人終於被天收要還啦……
釘契都冇乜所謂 呢啲物業都係用公司持有 買賣只係公司轉讓

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2023-9-28 10:02 發表

尤其是呢屆政府, 怕洋人, 怕權貴, 怕商家佬, 旨意佢地對呢班人執法, 真係唔使抱有任何希望。中央應該指派官員落嚟香港, 接任香港主要官員職務,香港先會有希望。
咁就唔好等2047年,衹可惜我地中國人好著重口齒,更何況習主席,所以我們一般人衹可以繼續捱到2047年.

引用:
原帖由 touya08 於 2023-9-28 09:19 發表

要判有權有勢又有錢既人唔係一件易事, 你睇包乜乜個姪女就知, 全世界對付依類人中國算是做得比較好, 無論幾高幾大, 犯法就一定會落馬受審
又諗起拜山個扑街仔,同埋癲佬侵

業主、建築商、側師都要重判才有阻嚇作用,除了要在合理時間還原外,就算唔使坐監,都要吊銷牌照、罰款一千萬起跳才有用。

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 2023-9-28 17:16 發表

又諗起拜山個扑街仔,同埋癲佬侵
佢哋果D做吓樣架啫,不用太認真

引用:
原帖由 fathoz 於 2023-9-28 09:18 發表

建築師設計師都應該坐監
最少佢地有責任收到批淮改建批文先可以動工... 否則一定要判座監
咁先有阻嚇力. 你想改. 都要有人肯幫你做先得.

自己友

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]