• 瀏覽: 24,081
  • 回覆: 180
+2
引用:
原帖由 cwilson1 於 2023-9-27 17:15 發表

因為騙徒唔識英文
馬拉人啲英文好過好多香港人架

引用:
原帖由 touya08 於 2023-9-27 17:07 發表

佢細佬都幾信任佢, 成間公司都被佢打莊, 佢細佬即情睇都唔睇D錢點用, 個家姐作都唔洗作故仔
如果連親人都唔信得,人生好似好灰暗同無意義,佢細佬真係好慘

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2023-9-27 17:30 發表

咁除咗錢銀唔信曬十足十,自己都會睇住,其他野都可以信嘅。

東南亞騙案系針對華人
我系泰國留一個月,就遇過3單中東睇錢黨,佢地一望就知你系華人
後尾我題返個德國老友要小心,點知佢系泰國成年都未遇過

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2023-9-27 17:26 發表

馬拉人啲英文好過好多香港人架
唔係嘛,新加坡係,英文水準好

但大馬兩睇囉

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2023-9-27 17:11 發表

60多歲仲網上情緣…都唔化
香港特能別多廢老,唔係講笑,唔係講假.

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2023-9-27 17:01 發表

點解啲騙案只係針對華人嘅
如果你在國外生活就知道洋人也有受騙的

引用:
原帖由 big_joe_b 於 2023-9-27 17:30 發表

2千萬去了詐騙園,追唔返囉,就算揾收數 佬都唔敢入去收

報導呢個kelvin坤兩千萬
kelvin 涼都唔弱
掠到間屋都成幾百萬
@涼鎮鷹

no money, no honey.

引用:
原帖由 sdmy 於 2023-9-27 17:45 發表

如果你在國外生活就知道洋人也有受騙的
不過緬甸詐騙園區真係因為佢哋普通英文水準差
所以佢哋有諗過開‘’殺洋盤‘’,但揾唔到足夠的英文人

所以只能做殺豬盤,去呃中國人

https://www.jfdaily.com/wx/detail.do?id=656631

唔係想講風涼話,點解會中招架呢?
係唔係佢職位關係
成日被奉成,所以對自己定位有偏差?

世上儍人何其多

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2023-9-27 17:46 發表

no money, no honey.
2億幾都照呃啦,你估那班詐騙園罪犯大的食唔起咩
所以俾呢班詐騙園區犯惹到,唔係好事

淘古井

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]