• 瀏覽: 27,552
  • 回覆: 172
+7
引用:
原帖由 不死鳥~鳳凰一輝 於 2023-9-27 15:00 發表

【大公報訊】據BBC報道:加拿大與印度近期關係緊張加劇,總理特魯多上周投下震撼彈,指控印度政府派遣特工在加拿大實施暗殺行動。在特魯多投下震撼彈之後,所謂「五眼聯盟」的盟友在回應時只是打官腔,並沒有給予加拿大全力支持。外媒指出,特魯多孤立無援。

加拿大籍印度錫克教領袖尼賈爾,6月在溫哥華附近遭槍殺身亡。特魯多隨後指控是印度政府派遣特工進行的暗殺行動,威脅加拿大國家安全。印度則否認相關指控。 ...
 契哥唔出聲

加拿大下次選總統,杜生會唔會有個印度裔對手呢?

現在吾郁得三哥,只能夠 "記住數",有一朝佢拉垮咗阿爺,及三哥掘起,屆時,美西方才可以翻舊賬,什麼在加國殺手錫克教人士、印度人權狀況,女權狀況....等等,一拼去算總賬。 

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2023-9-27 15:19 發表

整個西方都係 又何止加拿大道友多
"道友多"個名真係正

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-9-27 15:03 發表

加拿大條道友多成日對別國無理指控
一定尾狗拜山教,冇分別,週圍吠

印加唔好打嘴炮,直接宣戰啦

加狗又柒一鑊.

杜老多拿拿淋落台

美國佬無著數點會理你吖!
加拿大人口又唔多,軍事更不堪入目,為有靠印度佬頂住中國啫!
點會理你大麻國呀!🤣

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2023-9-27 15:41 發表

加拿大議長表彰納粹老兵,波蘭考慮引渡並要求道歉。
咁柒on狗既國家真系吾死都冇撚用,當日契哥叫你扣留孟晚舟就照做,叫你放人你就放人,跟住今日比印度佬踩入屋企殺人出句聲點知契大佬就當睇吾到吾撐你,兼仲要贊揚一個納粹老兵😳
做狗做到咁真系好可憐

灰北黑都可以名正言順啦!

加拿大可唔可以起義反5眼先

引用:
原帖由 幪面超人 於 2023-9-27 15:03 發表

加拿大條道友多成日對別國無理指控
哩單嘢反而我信亞差做得出

大家都估佢就落台
雖然無人理佢好雙標下

引用:
原帖由 不死鳥~鳳凰一輝 於 2023-9-27 15:23 發表

阿三:係我做又點?咬我食呀?
阿差睇透美國利用佢圍堵中國,所以肆無禁忌響大麻國殺人,知道美國都會冇佢符。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]