• 瀏覽: 33,057
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+5
本主題由 飛天盒仔 於 2023-9-27 11:21 使用 提升卡
搞大白象工程?

提示: 違規內容已被屏蔽
其實講到高鐵, 當然冇人比得上中國。

附件

IMG_2682.jpeg(466.51 KB)

引用:
原帖由 mars1 於 2023-9-27 03:56 發表

英國的也是叫大白象嗎?
當然唔係,香港有政棍,誤導市民,才有大白象呢個詞

引用:
原帖由 hfceddie 於 2023-9-27 06:37 發表

伯陰翰波「破產」? 

理解吓實際情況係點先啦,我睇點都好過大陸唔少省市,孭住唔知幾多地地債?

起碼人哋條數清清楚楚,唔會係無底洞,深不可測。
講這些務虛是沒用的,阿伯係咪老破,就唔係呢度啲網友吹的,唔通我吹風你老破,你又真係會老破咩。
國內?我又引用你那句,理解吓實際情況係點先啦。

引用:
原帖由 冼拿 於 2023-9-27 06:22 發表

黃絲一定覺得,只要有民主,但無高鐵都無問題的
係無飯食都無問題

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2023-9-27 06:32 發表

我老友 Eddie 都回流,根係有原因嘅。
佢唔係回流,佢係衣錦還鄉

引用:
原帖由 長程大炮 於 2023-9-27 05:46 發表

利害,2010年研究,預計2033年通車,33年才能建成,重係預計,可能43-53年也説不定,沒落契弟蟈。學乜鳩人講建高鐵啊。真係笑鳩死人。
10。33相差33?定我漏咗啲乜?

Eddie師主話,搭飛機多過搭的士,非常好,香港有師主呢類人才,無得輸

引用:
原帖由 hfceddie 於 2023-9-27 06:46 發表

我鍾意彈出彈入,聖誕前又「回流」,搭飛機多過搭的士。🤣🤣
你叻過我好多,我係打飛機多過搭的士

引用:
原帖由 pure3000 於 2023-9-27 06:51 發表

係無飯食都無問題
英國政府為左抽從中抽油水做得咁樣衰,而且又影響當地居民,當地居民當然反對啦,係黃絲至會被呃啫

引用:
原帖由 hfceddie 於 2023-9-27 06:37 發表

伯陰翰波「破產」? 

理解吓實際情況係點先啦,我睇點都好過大陸唔少省市,孭住唔知幾多地地債?

起碼人哋條數清清楚楚,唔會係無底洞,深不可測。
既然唔知 你又點知欠好多?已破產既唔理 未破產既就咁關心…🤣

感謝黨

阿三首相 : 伯明翰破產,跟住到處都破產,咁條高鐵起唔成係好事嚟..

英殖時期既高效政府

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]