• 瀏覽: 7,213
  • 回覆: 18
+5
俄羅斯衛星通訊社23日援引俄軍人員的說法報道,俄軍在烏克蘭擊毀一輛德國援助的坦克,發現坦克乘員都是德國聯邦國防軍軍人。(央視新聞客戶端 正午國防軍事)

第三次世界大戰拉開帷幕?

附件

屏幕截图 2023-09-24 172722.png(176.08 KB)

屏幕截图 2023-09-24 172722.png

屏幕截图 2023-09-24 172503.png(1.34 MB)

屏幕截图 2023-09-24 172503.png

屏幕截图 2023-09-24 172524.png(851.5 KB)

屏幕截图 2023-09-24 172524.png

屏幕截图 2023-09-24 172547.png(773.28 KB)

屏幕截图 2023-09-24 172547.png

屏幕截图 2023-09-24 172603.png(848.32 KB)

屏幕截图 2023-09-24 172603.png

德國會唔會否認?

嗰個無錯係德國嘅軍人,不過係昨晚已經被德國取消咗德國籍同埋軍人資格。此些所謂德國人祇是阿私雞的受薪軍人。一概同德國無關。

兩邊都知北約軍隊係老烏參戰,之不過兩邊都唔想戰事升級,所以先一直冷處理。如果真係扯咗成個北約落水,就得兩個結果:一係北約贏,之後就成為一體獨大嘅軍事組織,實行全球軍事一體化;一係打和或北約輸,到時北約就會失去存在意義,然後成員退出而解體,最後群雄割據再融合,達至新嘅戰略平衡

引用:
原帖由 滋陰強勁的黑頭 於 2023-9-24 19:56 發表

兩邊都知北約軍隊係老烏參戰,之不過兩邊都唔想戰事升級,所以先一直冷處理。如果真係扯咗成個北約落水,就得兩個結果:一係北約贏,之後就成為一體獨大嘅軍事組織,實行全球軍事一體化;一係打和或北約輸,到時北約就會失去存在意義,然後成員退出而解體,最後群雄割據再融合,達至新嘅戰略平衡
還有一個可能,人類滅亡

德國佬一直係納粹,一定死曬

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2023-9-24 17:47 發表

普京夠膽向北約宣戰嘅可能性係零,
英國長期直接參與擊沉黑海艦隊,
普京咪一樣龜縮,
佢連向英國宣戰嘅膽量都無,何況北約??
北約一樣唔夠膽公開宣布參戰。

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2023-9-24 17:33 發表

俄羅斯衛星通訊社23日援引俄軍人員的說法報道,俄軍在烏克蘭擊毀一輛德國援助的坦克,發現坦克乘員都是德國聯邦國防軍軍人。(央視新聞客戶端 正午國防軍事)

第三次世界大戰拉開帷幕?
一早就話北約武器要長期陪訓士兵操作,邊有咁快用得,一定係先由北約士兵以僱傭兵名義打住先。

德國人,電視直播死刑,應該夠而家政府倒台

試過U2 機司,美國唔認,比蘇聯送 上法庭 直播之後
美國做法,任何軍人,進入 敏感地區(包括台灣),全部都 遲晒職,以平民/顧佣兵 身份出動
你死你事咪害街坊

德國更怕用俄毛真反台,正常都會跟足,冇咁易 「拿」屎上身

雖然話顧佣兵冇保障可以即打把,現實 係 (睇國家)可以留一命都會留,好大政治價值

大家心知肚明

因為烏克蘭係P牌,嗰啲係跟車 德國教車師傅補鐘。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]